23948sdkhjf

Rekordverken dubblerar produktionen

Rekordverken Sweden AB startar i dagarna upp en ny slipcell som fördubblar produktionen av knivar till halmhackar.
Investeringen innebär att företaget ökar kapaciteten med 100 procent, från cirka 600 000 knivar per år till över 1 200 000. Köpet är på strax över 300 000 Euro och innebär, enligt företaget, att man befäster sin position som en av Europas största tillverkare av knivar till tröskindustrin.

– Investeringen görs därför att vi har sett en stark ökning i intresset för våra produkter. Tillverkning av kniv av det här slaget är en nischverksamhet, och det finns egentligen tre stora aktörer i Europa, där Rekordverken är antingen nummer två eller nummer tre. Vi tar kontinuerligt marknadsandelar och investeringen är ett led i att ha tillgänglig kapacitet när behoven dyker upp, berättar marknadschef Martin Thorsson, för Metal-Supply.

Investeringen innebär inga nyrekryteringar. Driften av den nya slipcellen kommer att skötas av befintlig personal, samtidigt som en viktig del också är att den ska gå obemannad en stor del av tiden, berättar marknadschefen.

Rekordverkens produktion sker i Öttum utanför Kvänum i Västra Götaland, men i princip hundra procent av produkterna går på export. Mottagare är tröskfabriker, främst i Europa och i Nord- och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062