23948sdkhjf

Tata Steel slutför förvärv

Tatal Steel meddelade på onsdagen att bolaget slutfört förvärvet av två stålservicecenter från SSAB, samt resterande 50 procent av ett tredje stålservicecenter.
Verksamheterna det handlar om är SSAB:s servicecenter för tunnplåtprodukter i Halmstad, Sverige och Nådendal, Finland. Dessutom har Tata Steel förvärvat resterande 50 procent av aktierna i Norsk Stål Tynnplater AS, ett servicecenter för tunnplåtsprodukter i Fredrikstad, Norge.

Henrik Adam, Tata Steel:s marknadschef i Europa, kommenterar förvärven i ett pressmeddelande:

– Tillägget av dessa tre serviceorienterade verksamheter passar utmärkt med Tata Steel:s befintliga affärsverksamhet, med tanke på dess fokus på att förse kunder med de alltmer innovativa produkter och tjänster de behöver för att vara konkurrenskraftiga.

– Vi har tjänat kunder i den nordiska regionen i många år och det finns en ökad efterfrågan i regionen på den typen av avancerade tunnplåtsprodukter som Tata Steel tillverkar. Dessa tillägg till vår regionala processkapacitet kommer att medverka till att förbättra de produkter och tjänster vi kan erbjuda nordiska kunder, avslutar han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094