23948sdkhjf

Nytt förslag ska rädda SSAB-anställda

Järnbruksklubben på SSAB i Borlänge har hittat en lösning för att rädda kvar de 170 kollektivanställda som varslades i början av februari.
Det var den 2 februari som SSAB varslade 170 kollektivanställda och 40 tjänstemän om uppsägning, på grund av att färgat och galvaniserat material ska flyttas till Finspång och finska Hämeenlinna. Men nu Järnbruksklubben kommit med ett förslag för att rädda kvar de kollektivanställda, rapporterar Dalademokraten.

– 2013 fick vi in i vårt avtal att avsätta 68 timmar per år och anställd i något som heter "Trygghet och flexibilitet". Det kom som en efterdyning av varslen 2011 och 2012. Det är dessa timmar vi nu vill använda och de räcker ungefär 2–2,5 år, så att alla får behålla jobben. Sedan får vi se hur det ligger till efter pensionsavgångar och andra avgångar fram till 2018. Och det kommer säkert att hända andra saker också under den här tiden, säger Joachim Norelius, vice ordförande i IF Metalls Järnbruksklubb, till tidningen.

Järnbruksklubben ska ha pratat med företaget som ställer sig positiva till förslaget. Men ännu har inget beslut tagits. Joachim Norelius säger vidare till tidningen att de får se vad som händer när förhandlingarna kommer igång i slutet av mars, men han skulle bli mycket förvånad om företaget inte gjorde ett försök.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078