23948sdkhjf

Sandvik fortsätter besparingsprogram

Den andra fasen i Sandviks besparingsprogram, för optimering av försörjningskedjan, beräknas generera årliga besparingar om 600 miljoner kronor i årstakt vid slutet av 2016.
Detta till en kostnad om 1.220 miljoner kronor, som belastar resultatet i första kvartalet 2015. Det framgår av ett pressmeddelande från Sandvik.

Som tidigare annonserats under 2013 har Sandvik för avsikt att öka 
effektiviteten inom försörjningskedjan och minska antalet 
produktionsanläggningar från 150 till cirka 125 inom tre till fyra 
år. Nu påbörjar alltså bolaget den andra fasen med nedläggning av tio enheter, företrädesvis i Europa.

”För Sandvik Machining Solutions är nedläggningarna av produktionsenheterna och nedskärningarna viktiga steg för att hantera den rådande överkapaciteten samt minska produktionskostnaderna”, skriver Sandvik. Första kvartalet kommer att omfatta 450 miljoner kronor i engångskostnader, med årliga besparingar om cirka 130 miljoner kronor vid utgången av 2016.

"Sandvik Mining kommer att justera försörjningskedjan för att förbättra kostnadsstrukturen och skaffa konkurrensfördelar", skriver bolaget vidare. Planen innefattar nedläggning av enheter och nedskärningar, inklusive avveckling och överföring av verksamhet till andra enheter.

För Sandvik Materials Technology kommer första kvartalet att omfatta 140 miljoner kronor i engångskostnader, med årliga besparingar om cirka 70 miljoner kronor vid utgången av 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063