23948sdkhjf

Volvo vill rädda kranar

Tillsammans med tv-profilen Ingvar Oldsberg, Stena Line och byggföretaget Serneke, har Volvo åtagit sig uppdraget att försöka rädda kvar kranarna efter Götaverkens konkurs.
Metal-Supply har tidigare rapporterat holländska ägaren Damen som har gett PS Onlineauktioner uppdraget att sälja ut bland annat svarvar, fräsar, pressar, svetsar från det 20 000 kvadratmeter stora varvsområdet. Men det är försäljningen av de stora kranarna som blivit en ”snackis” i lokala medier.

Många göteborgare har engagerat sig för att bevara kranarna i stadsbilden. TV-profilen Ingvar Oldsberg har varit drivande och sökt stöd hos de stora lokala företagen, bland annat Volvo, för att kunna köpa X antal kranar.

Auktionen kan få göras om
Och till en början såg det ut som initiativet hade lyckats. Under gårdagens försäljning budade företagen hem två kranar.

– Kranarna är en del av Göteborgs industrihistoria och ett vackert landmärke. De knyter ihop stadens varvshistoria med vår framtid som en modern och högteknologisk industristad, kommenterade Volvos vd och koncernchef Olof Persson, köpet av kranarna.

Efter auktionen stod det dock klart att likvidatorn ansett att man fått för dåligt betalt. Detta medför att hela auktionen kan komma att få göras om, rapporterar GP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093