23948sdkhjf

Över 100 jobb bort på SMT

Pressade affärsområdet Sandvik Materials Technology har lämnat besked om neddragningar. En övertalighet på mellan 100 och 150 personer har identifierats, skriver Gefle Dagblad.
Metal-Supply har tidigare rapporterat om SMT, vars kunder till följd av det låga oljepriset minskat sina investeringar. Ett hårt slag mot affärsområdet som har cirka 20 procent av sin försäljning inom olja- och gassegmentet.

Det är framförallt skiften inom produktområdet Tube, och på stålverket, som behöver bantas. En övertalighet på 100 till 150 tjänster har nu identifierats.

Den största delen av nedbemanningen ska lösas med inom ramen för gällande arbetstidsavtal, liksom med hjälp av omplaceringar och delpensionslösningar. Det skriver Gefle Dagblad. Enligt tidningen, som varit i kontakt med SMT:s kommunikatör Ulrika Porath, verkar det som att inhyrd personal kommer att drabbas hårdare.

– Det är ett 70-tal inhyrda inom produktionen i Sandviken där huvuddelen förmodligen tyvärr kommer att få lämna oss, kommenterar hon.

Förhandlingar, om hur neddragningarna ska skötas i detalj, pågår just nu mellan fack och arbetsgivare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094