23948sdkhjf

Norsk oljeindustri jagar svenska leverantörer

Det är hundratals miljoner i potten när norska företag inom olje- och gasutvinningen nu söker samarbeten med svensk verkstadsindustri.
– De norska företagen klarar inte den enorma anhopningen av jobb kring olje- och gasutvinningen och gruvdriften i norra Norge. Vi måste få hjälp av svensk industri och besöket i Värmland är ett led i ett utökat samarbete och skapandet av nätverk mellan norska och svenska verkstadsföretag, sa Ragnar Olsen, kommunstyrelsens ordförande i Kvalsund kommun, till NWT på torsdagen.

Ragnar Olsen var en av deltagarna i den norska delegation som under gårdagen besökte Karlstad. Han representerade ett norskt nätverk som nu söker samarbeten med svenska företag.

"Nu gäller det för industrierna i länet att hoppa på tåget"
Enligt NWT finns en lista på värmländska bolag som kan få erbjudande om att delta i nätverket. På listan återfinns bland annat Valmet, CS Produktion, Empe Rör, Wipab, Aspervalls och RLT Rör, skriver tidningen.

– Nu gäller det för industrierna i länet att hoppa på tåget. Annars är det andra som tar över, kommenterade en närmast lyrisk Thomas Rehn, från IF Metall Värmland, enligt tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062