23948sdkhjf

Nytt bolag: Andon Robotics

Classic Design Ile AB, ägare till Svets & Robotteknik i Småland AB, förvärvar verksamheten från Andon Automation AB som gick i konkurs i juni.
Enligt ett pressmeddelande kommer namnet på det nya bolaget att vara Andon Robotics AB. Företaget kommer att ha en bemanning på tio medarbetare, som väl representerar Andon Automation AB kärnkompetens.

Det strategiska fokuset för nya Andon Robotics kommer att vara oförändrat - lösningar för robotautomation med tyngdpunkten på svetsning. Verksamheten kommer att fortsätta i Andons lokaler i Örebro.

– Andon-gänget innehar en ovärderlig erfarenhet och kompetens inom robotiserad svetsning. Svensk industri behöver denna typ av kompetens för att kunna bygga lönsamma produktionslösningar, vilket behövs för att möta den ökande konkurrensen från lågprisländer, säger Niclas Ilestedt, VD och ägare till Svets & Robotteknik i Småland AB och nu också ägare till Andon Robotics AB.

Niclas Ilestedt menar att den nya konstellationen förstärker det tidigare samarbetet ytterligare mellan bolagen, och tillsammans kan man nu erbjuda marknaden en bredare och djupare kompetens inom svetsning.

– Det känns mycket inspirerande att starta upp verksamheten igen och att det finns stora synergier mellan bolagen. Vi vet att Andon har en stark position på marknaden och de senaste månaderna har denna känsla förstärkts ytterligare genom att många kunder har meddelat att de vill att vi kommer tillbaka, Mats Hamping, vd på Andon Robotics AB.

Andon Robotics har redan fått två kundprojekt den första veckan, vilket innebär att alla har fullt upp att göra redan från start.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079