23948sdkhjf

LKAB i flirt med finska leverantörer

LKAB vill att de svenska leverantörerna ska få ökad konkurrens och har därför undersökt marknaden i Finland, rapporterar nsd.se.
Enligt nsd.se var företagets vice vd, Per-Erik Lindvall, nyligen i finska Uleåborg för att försöka knyta kontakter med eventuella leverantörer inom framför allt byggbranschen.

”Fat and happy”
Till finsk media ska Per-Erik Lindvall, enligt nsd.se, ha sagt att svenska bolag är ”fat and happy” – ett uttryck för att vara nöjda och bekväma. Han ska ha menat att de svenska företagen som är leverantörer till LKAB i en del fall lider av för liten konkurrens.

I en kommentar till nsd.se utvecklar Per-Erik Lindvall sitt resonemang.

– Det här var ett sätt att entusiasmera finska leverantörer att komma till Malmfälten. Vi behöver bredda konkurrensen för att minska kostnaderna.

– Det är ett engelskt uttryck för liten konkurrens, översätter han begreppet "fat and happy". Och han betonar att han inte har några invändningar på svenska leverantörernas kvalitet.

Per-Erik Lindvall menar att en ökad och effektiv konkurrenssituation är en av nycklarna för att LKAB:s framtid. LKAB vill fortsätta att vara en stor investerare i svensk industrisektor.

– För att klara av sådana jätteprojekt behöver vi många kvalificerade leverantörer, både när det gäller maskiner och byggsektorn. För att vi ska kunna bygga så billigt och bra som möjligt behöver vi en effektiv konkurrens.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095