23948sdkhjf

Nevs ansöker om rekonstruktion

Biltillverkaren vill få mer tid till förhandlingar.
Styrelsen för National Electric Vehicle Sweden AB har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion för att skapa mer tid för de pågående förhandlingarna. Ansökan har inlämnats till tingsrätten i Vänersborg.

– De trepartsförhandlingar vi för med två globala fordonstillverkare går fortsatt framåt, är komplexa och har tagit mer tid i anspråk än vad vi förutspått. Vi behöver ytterligare tid för att slutföra förhandlingarna och nå fram till ett avtal. Därför ansöker vi om en företagsrekonstruktion. Vi har för avsikt att till fullo betala våra skulder till leverantörerna, säger Nevs VD Mattias Bergman, i ett pressmeddelande.

Indrivning kan förhindra avtal
Nevs har omkring 400 leverantörer av direkt material och ytterligare 500 leverantörer av indirekt material. Det stora flertalet har valt att avvakta resultatet av de pågående förhandlingarna, men några fordringsägare har hos Kronofogden ansökt om indrivning av skulderna.

Kronofogdens åtgärder kan innebära tvingande försäljningar av tillgångar hos Nevs som är tänkta att ingå i överenskommelsen med fordonstillverkarna. Det skulle därför kunna riskera att förhindra ett avtal med dem. Därför har Nevs idag att ansökt om en företagsrekonstruktion för att få andrum att slutföra förhandlingarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078