23948sdkhjf

Volvo Cars öppnar ny världsunik testanläggning

Anläggningen är världens första fullskaliga testanläggning för framtidens trafiksäkerhetslösningar.
Genom öppnandet av anläggningen AztaZeor tar Volvo Car Group ett steg närmare visionen att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020.

Ett viktigt steg för att uppnå målet är att utveckla aktiva säkerhetssystem som hjälper till att förhindra olyckor. De aktiva säkerhetssystemen är huvudfokus vid testanläggningen AstaZero som ligger i nära anslutning till Volvo Cars huvudkontor i Västsverige.

Realistiska trafikmiljöer
En av anläggningens största tillgångar är flexibiliteten som gör det möjligt att skapa unika, specialutformade miljöer.

– Vi kan simulera alla typer av verkliga trafiksituationer. De flesta testbanor har mer begränsade möjligheter, säger Pether Wallin, VD vid AstaZero, i ett pressmeddelande.

Anläggningen innehåller en rad testmiljöer, till exempel stadsgator, huvudleder, flerfiliga motorvägar och vägkorsningar. Alla dessa miljöer är viktiga för att studera hur bilar interagerar med rörliga hinder som andra bilar, fotgängare, cyklar, mopeder, motorcyklar, lastbilar, bussar och plötsligt uppdykande djur. I vissa tester som involverar komplexa trafiksituationer och höga hastigheter kommer testfordonen att köras av robotar.

Forskning och utveckling
AstaZero blir även en plattform för forskning och utveckling av säkerhetsteknik. I nära samarbete med universitet och näringslivspartners kommer Volvo Cars att genomföra en rad initiativ, från strategisk fordonsforskning och innovationsprojekt till riktade forskningsprojekt.

Självkörande bilar
Arbetet vid AstaZero kommer också att omfatta utveckling och tester av självkörande bilar som både kan minska antalet olyckor och göra körupplevelsen bekvämare. Avancerade system för att förebygga olyckor orsakade av ouppmärksamhet och trötthet är också en del av utvecklingsprogrammet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078