23948sdkhjf

Parker Hannifin varslar

12 tjänstmän vid anläggningen i Trollhättan har varslats om uppsägning.
Som en del av en större kostnadsbesparing i Europa, varslar nu Parker Hannifin 12 tjänstemän vid verksamheten i Trollhättan.

– Jag har haft möte med personalen i dag. Det rör varsel av 12 tjänstemän, säger Lars Eliasson, platschef i Trollhättan, till ttela.
 Det är tufft med en sådan här åtgärd, men det är alltså en del av en större åtgärd i Europa med sikte på att minska kostnaderna. Den har inte specifikt med verksamheten här i Trollhättan att göra.

Företaget har lönsamhetsproblem vilket bland annat drabbat verksamheten i Falköping som hotas av nedläggning. I Trollhättan tillverkas hydrauliska pumpar och maskiner för mobila maskiner och trots att verksamheten går bra, påverkas man nu av den europeiska konjunkturen

– Det är inte på den nivå som det var när vi stod på topp 2008, men det går ändå rätt bra. Men vi har alltså problem med lönsamhet i Europa och det har inte heller hjälpt att konjunkturen har sett ut som den gjort i Europa. Därför väljer Parker att lägga ned ett antal fabriker, skära i sitt säljbolag och genomföra rationaliseringar för att sänka kostnaderna, som hos oss, säger Lars Eliasson
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078