23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

3D-scanning/mätning

Tillbaka till företagsprofilen.

3D Scanning
LaserTool utför tjänster inom området optisk mätteknik för verktyg, detaljer och komponenter i varierade material och storlekar. Vi använder oss av två mobila scanningssystem från Carl Zeiss Optotechnik (f.d. Steinbichler); blåljussystemet Comet L3D, samt T-Scan CS som är en handhållen laserscanner som passar bra för mindre detaljer.

Väldigt ofta saknas 3D CAD-underlag för detaljer, verktyg och komponenter, eller så har de blivit inaktuella. Genom att scanna objektet erhålls den exakta formen. Mätresultatet är en STL-mesh som kan vidareförädlas genom reverse engineering för att få ut en CAD-fil i format som exempelvis IGES eller STEP. Denna tjänst kan vi tillhandahålla med hjälp av en av våra samarbetspartners.

Om scanningsobjektet av olika anledningar inte kan transporteras till LaserTool, utförs arbetet på plats hos kund.


3D Mätning
Genom att använda sig av 3D-scanning kan man snabbt och effektivt få fram mätresultat i form av rapporter med siffervärden. Dessa kan anpassas för att passa till just ditt behov, och resultat kan presenteras både visuellt som en färgskala och i siffror, vilka också kan exporteras till ett datablad i Excelformat.

En stor skillnad mot traditionell mätmaskinsmätning, som läser av det antal punker man har satt ut att man vill få mätta, är att scannern fångar hundratusentals punkter på en detalj. Det gör att man kan se mer gradvis var en avvikelse börjar, och det gör det även möjligt att flytta eller lägga till mätpunkter utan att hela detaljen behöver mätas om.

Fakta om LaserTool i Blekinge AB

Adress
LaserTool i Blekinge AB
Vällaregatan 30
293 38 Olofström
Se på karta

Region
Sverige
Blekinge län
Olofströms kommun

Telefon: +46 454 489 30

VAT nummer: SE5566069034

Anställda: 6

Certifikat: ISO 14001, ISO 9001

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Jan Kvist
Yrke: VD
Telefon: +46 0733 30 31 31

Tipsa en kollega

0.047