23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Laserhärdning

Tillbaka till företagsprofilen.

Med laserbaserad ythärdning kan ytor optimeras för att erhålla exempelvis bättre slitage-, friktions- eller korrosionsegenskaper. Exempelvis ger verktyg med optimerade ytegenskaper stora värden både i form av en ökad design-/konstruktionsfrihet och en uthålligare produktionslinje.

Den huvudsakliga fördelen med laserhärdning jämfört med traditionella härdmetoder, är att detaljer kan härdas på valda områden. Lämpliga applikationer är detaljer som behöver precisionshärdas partiellt, exempelvis klipp- och formverktyg, kugghjul, chuckar, valsar, splinesaxlar, lagerringar, adapterplattor och många andra typer av maskinelement.

Förutom precisionsfördelarna, ges en hög bärighet i ytskiktet, små formförändringar, utmärkta egenskaper för motverkan av slitage samt en generell friktionssänkning.

Mycket små formförändringar och minimalt behov av efterbearbetning. Goda egenskaper för motverkan av slitage. Lägre friktion jämfört med andra ythärdningsmetoder. Hög bärighet i ytskiktet. Detaljer kan precisionshärdas på valda områden.

Förutom att härddjupet kan styras inom intervallet 0,2-2,0mm erhålls generellt högre ythårdheter jämfört med andra härdmetoder. Dock är det alltid den kemiska sammansättningen i grundmaterialet som är den avgörande faktorn.

LaserTool har i mer än 15 år levererat laserhärdning av plåt formande/klippande pressverktyg till svensk bilindustri. Med laserhärdning kan valda delar härdas som exempelvis slitageutsatta radier. Härdmetoden ger minimalt efterbearbetningsbehov och ett väsentligt bättre slitagemotstånd och ökad livslängd i verktyget.

Fakta om LaserTool i Blekinge AB

Adress
LaserTool i Blekinge AB
Vällaregatan 30
293 38 Olofström
Se på karta

Region
Sverige
Blekinge län
Olofströms kommun

Telefon: +46 454 489 30

VAT nummer: SE5566069034

Anställda: 6

Certifikat: ISO 14001, ISO 9001

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Jan Kvist
Yrke: VD
Telefon: +46 0733 30 31 31

Tipsa en kollega

0.078