23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Säljes

Skydda er mot damm och farliga partiklar - komplettera med ett mobilt utsug

Förfallodatum
den 25 juli 2024
Skick
Ny
Tillverkare
ULT AG

Det skall vara enkelt att skydda sig mot att få ner damm och farliga partiklar i luftvägarna. ULT har ett brett program med mobila utsug som är lätta att flytta runt i lokalen. Det enda man i egentligen måste tänka på är att strömkabeln också skall flyttas med. Hjulen är låsbara så att utsuget står säkert på avsedd plats under arbetet.  De mobila utsugen kan även användas för att placeras sidan om eller under ett bord och då kan man istället fästa armen på arbetsbordet med hjälp av ett bordsfäste. 

ULT utsug- och filtersystem för damm

Utsugsarmen och munstycket väljer man ut efter hur själva arbetsprocessen ser ut. Man skall komma så nära som möjligt, men man skall inte störa arbetet. Fördelen med ULTs utsug är att de är väldigt tystgående och enkla att använda och underhålla. Själva underhållet består av att byta ut förfilter och filterkasetten. Det gör man enkelt genom att lyfta av toppen och ta bort filter och lägga dit ett nytt. Sätta tillbaka toppen och sedan kan man arbeta igen. ULTs aggregat känner av när förfilter är fullt och indikerar då att det är dags för filterbyte.  

Vad räknas som damm?
Damm finns som grovt damm, fint damm och finaste damm.  Grovt damm har en partikel storlek från 100mµ ner till  10mµ och fint damm ligger från 10mµ till 1mµ. Det allra finaste dammet ligger på 1mµ - 0,01mµ. Ju mindre dammpartiklarna blir desto farligare blir de och de uppfattas mer och mer som rök. 

Grovt damm som cementdamm och pollen så fastnar det oftast i våra övre luftvägar och skapar problem med svullna slemhinnor och astmaliknande symptom. När det kommer till fint damm som sot, abrasivt damm och vissa bakterier så kommer de så långt som till våra lungor och skapar ohälsa, men när det kommer till det finaste dammet som är så smått så kommer det också ner i våra lungor och tar sig sedan vidare ut i vårt blodsystem och slutligen påverkar det vårt nervsystem i hjärnan. 

Vänta inte utan bestäm er redan i dag för att investera i ett utsug för att undvika ohälsa och sjukdom på arbetsplatsen. 

ULTs utsug- och filtersystem påverkar inte befintligt ventilationssystem så det är bara att placera vid källan för de farliga partiklarna. 

Jag hjälper er gärna att hitta ett utsug för just er arbetsprocess och miljö. Tveka inte att kontakta mig på karoline.ljung(@)solectro.se eller 040-536623. 

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Lomma kommun
Sverige
VAT nummer: SE556143403501

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047