23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Llentab bygger sporthallar i stål för hela Sverige

Genom åren har företaget byggt hallar för både idrott- och näringsliv. Allt ifrån boule-hallar till fotboll och konferenser.

I Skandinavien utövar vi sporter och idrott året runt, trots väder och vind, vilket ställer höga krav på faciliteter. Genom åren har Llentab byggt idrottshallar för idrottslivet med allt från mindre boule- och curlinghallar till större hallar som huserar innebandy, handboll, ishockey, friidrott eller fotboll med publik. De klassiska stålhallarna är signifikativa för Llentab och har du kört förbi en idrottshall i valfri svensk ort, är oddsen låga på att det är företaget som ligger bakom produktionen.

Den allra senaste hallen byggs i Borås – Ryda Fotbollshall. Beställare är Borås Arena AB och hallen, som idag är färdigbyggd och invigd 2019, har gett plats åt ungdomar från den allsvenska klubben IF Elsborg, men även andra mindre föreningar som haft sin verksamhet på Ryda sportfält.

Inomhushallen kan idag ta emot en publik på upp till 1 500 personer och har en spännvidd på 82 meter. Takhöjden blir hela 12 meter.

Sporthallar för elitidrott

Llentabs sporthallar håller allra högsta nivå och agerar ofta plats för toppevenemang, både nationellt och internationellt för alla möjliga sporter och idrotter. I januari 2019 arrangerades VM i bandy i Sverige varpå en av huvudmatcherna, det prestigefyllda mötet mellan Sverige och Finland, spelades på Ale Arena som Llentab färdigställde år 2007. Arenan är historisk för företaget eftersom det är den första fullstora bandyarenan man byggde. Andra hallar på Llentabs CV inom bandysporten är Sapa Arena i Vetlanda och Reltahallen (idag Recoverhallen) i Uppsala.

I år hölls SM-finalerna i bandy i Recoverhallen vilken tar emot en publikkapacitet på upp till 1000 personer.

Nya trenden: Padel

De senaste åren har racketsporten padel med ursprung i Spanien fått ordentligt fäste i Sverige. Idag byggs padelhallar på de flesta orter och Llentab har skaffat sig god erfarenhet. Bland annat har man färdigställt högklassiga padelbanor i Uddevalla och Uppsala men också på andra orter för West Coast Padel.

Llentab utanför sportens värld

Men även om sport har ett stort fokus hos Llentab så är det inte bra i sportsammanhang man bygger stålhallar. Konstruktionerna som byggs passar utmärkt för förvaring och företaget bygger årligen flertalet lagerhallar för en bred målgrupp – bland annat för livsmedel- och läkemedelsindustrin, men också för branscher med mindre krav på kylförvaring.

Eftersom logistik- och lagerbranschen befinner sig i ständig förändring, med en blomstrande e-handel som bara växer, ställer branschen också höga krav på logistiken. Att erbjuda ett flexibelt lagringsutrymme är därför något som står högt i Llentabs vision.

Tipsa en kollega

0.062