23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ta din läshörna till nästa nivå

Att läsa är så mycket mer än att bara sitta och vända sidor i en bok. Läsning tar med läsaren på en oförglömlig resa i både tid och rum. Om du är en bokälskare som vill uppgradera din läshörna till nästa nivå ska du fortsätta läsa. Vi ska ta en titt på hur man kan skapa den perfekta läshörnan genom att tänka på både mysighetsfaktorn samt möblerna och inredningen.

Komfort

Vid dagens slut vill man sätta sig ner, krypa upp i en filt och försvinna in i ett äventyr man sent kommer att glömma. Komforten i en läshörna är A och O för många timmar av spännande läsning, dock är det viktigt att det inte blir för bekvämt… eftersom tanken inte är att man ska slumra bort. Divaner är en möbel som passar utmärkt i en läshörna. Det är enkelt att designa en divan hur man själv vill att den ska se ut, genom att välja kuddar och filtar som passar den röda tråden man utgår från.

Tillgägnlighet

När man väl ska sätta sig ner för att dyka in i en historia är det viktigt att allt finns till hands. Det kan handla om vatten, valfri dryck, snacks, bokmärken…listan kan göras lång på alla prylar en bokälskare bör ha nära till hands. Vad kan man implementera i sin läshörna för att inte bara idka komforten, utan även tillgängligheten? Jo såklart ett avlastningsbord där man kan lägga alla sina grejer. Ett litet bord kommer inte bara vara en stilig detalj i hörnan, utan det perfekta sättet för att organisera alla lästillbehör.

Plats

Innan det är dags för att placera ut allt från bokhyllor, till divaner och avlastningsbord är det viktigt att tänka ut var man vill ha sin läshörna. Om bara möjligt skulle det vara att rekommendera att placera läshörnan på en plats där mycket solljus tränger in, och i ett så lugnt hörn i hemmet som bara möjligt. Ofta vill man inte ha en för stor läshörna, utan mer ett “kryp in”, så husets mindre utrymmen är perfekt för detta ändamål.

Design, belysning och din personliga stil

Även om man väljer att placera sin läshörna där mycket solljus redan tränger in, kommer man behöva tänka på belysningen. Troligtvis kommer man spendera många timmar under vinterhalvåret samt när nattens mörker har lagt sig i läshörnan. För att skapa den perfekta belysningen i din läshörna är det viktigt med rätt typ av belysning. Här kan du välja att gå för en stilig golvlampa eller varför inte en vägglampa där du själv kan vrida och vända på belysningen.

Sist men inte minst är det viktigt att du sätter din personliga prägel på din läshörna. Ta in gröna växter, några doftljus eller varför inte några andra personliga saker som du har. När du spenderar tid på att faktiskt skapa en atmosfär och ett hörn du verkligen trivs i, kommer du märka hur du även tar din läsning till nästa nivå. Låt din läshörna bli din personliga oas som du alltid kan ta dig till för att försvinna in i en ny spektakulär värld.

Tipsa en kollega

0.078