23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ändra så att likström blir till växelström med en spänningsomvandlare

Med hjälp av en sk. spänningsomvandlare kan du snabbt och enkelt ändra så att likström blir till växelström. Kärt barn har många namn som man ofta säger.

En spänningsomvandlare kallas också ibland för invertare eller spänningsomformare.

Spänningsomvandlaren är en teknisk anordning som riktar om likspänning till växelspänning. Just en spänningsomvandlare kan vara ett bra redskap att använda när man behöver växelspänning, men bara har en strömkälla med likström tillgänglig. Det kan vara om du står i en situation och har behov för växelström, men har ett bilbatteri som strömkälla. Då kan det vara användbart att ha en spänningsomvandlare nära till hands.

Viktigt att tänka på när du köper en spänningsomvandlare
Innan du köper en spänningsomvandlare finns det några saker som kan vara viktiga att tänka på. Det är viktigt att tänka på den konstanta uteffekten: uteffekten beskriver den effekten som inverteraren kan leverera inom en specifik tidsperiod. Topp effekter kan växelriktaren bara ge under en kortare tid då apparaten annars blir allt för varm och därmed överhettas. Just toppeffekter under en kort tid behövs när du t.ex ska starta upp motordrivna apparater eller äldre apparater.

Desto högre verkningsgrad som spänningsomvandlaren har ju mindre belastas likströmskällans batteri. Det kan vara bra att komma ihåg att en bra invertare har en verkningsgrad på omkring 80 % till 95 %. Om du gärna vill skapa 100 W växelströmseffekt behöver du därför en spänningsomvandlare som har 105 W till 125 W likströmseffekt.

Köp spänningsväxlaren online hos Tectake.se
Tectake.se har en brett urval av just spänningsomvandlare i olika utformningar. Här kan du också köpa många andra saker till bilen så som expander till avgasröret, bromkolsverktyg, lageravdragare, bromsavluftare och många fler saker.

Det kan vara en bra ide att ha en spänningsväxlare nära till hands då man aldrig vet när behovet för att konvertera likström till växelström kommet att uppstå. Köp två och förvara en i bilen eller båten och den andra ute i garaget eller verkstaden.

När du är ute på havet eller kör runt i bilen så kan det vara smart att ha en spänningsomvandlare med sig så att du kan använda dina vanliga 230 V apparater i bilen eller på båten.

Tipsa en kollega

0.047