23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Metall allt populärare till designlampor i hemmet

Kanske har vi vetat det länge, men metall är visst fantastiskt i kombination med en ljuskälla. Ståtligt, hållbart, kraftfullt och rent – javisst, metall är ett givet inslag i designlampor idag.

Nordisk design är dock i framkanten av detta utövande, och visst uppskattar även kunderna detta element i sina hem. Över köksbord, över köksön, i ett ridderligt sovrum eller en mystisk hallspromenad. Metall har återigen funnit en tillflyktsort där man kommit till sitt rätta element. Utforska detta du med genom att se ett helt sortiment av designlampor när du klickar här.

Fantastiska lampor till bra priser
Nu kostar det inte längre skjortan att få tag på riktigt bra belysning till hemmet. Vad menar man dock med bra belysning? Jo, först och främst måste man förstå hur belysning påverkar människan. Vi vet ju att vi får en hel del, ja all faktiskt, energi ifrån solen och detsamma gäller för växterna. Ljusets innebörd börjar där. Vidare lever vi både i Norden där det typiskt är mörkt större delen av året, och inomhus dit det naturliga ljuset inte tar sig in lika lätt. Det är en av anledningarna till att vi ofta kan känna oss trötta under vinterhalvåret, och även under sommarmånaderna då solen står på för att vi helt enkelt inte är vana vid allt ljus. 

Ergonomiska ljus
Ljus i ditt hem å andra sidan är viktigt för att inte slita på ögonen. Att läsa och ta stöd från extra ljuskällor även vid användning av dator eller när din familj tittar på TV är viktigt för ögonens skull. I extrema fall vet vi ju hur det är när det är strömavbrott och livet inte fungerar som vanligt. Vi märker dock inte i samma grad om ljuset vi använder till vardags faktiskt är otillräckligt och om vi skulle behöva mer för ögonens eller humörets skull. Ljus i rätt mängd gör i slutet av dagen att du känner dig pigg, längre. Kanske har du upplevt hur ögonen nästan tvingat stängs när du ligger och läser i dåligt ljus?

Estetiskt tilltalande ljus
Nästa steg i valet av belysning är såklart ditt – efter dina smakpreferenser! Du känner nästan instinktivt om du gillar en lampa eller ej, men kan du veta om du gillar belysningen i samma grad? Visst är det svårare att veta hur en lampa faktiskt kommer att se ut i ditt hem tillsammans med ditt övriga möblemang. Man får helt enkelt pröva sig fram, och på Designlite är det igen lite enklare. Ta hjälp av en expert när du har chansen! Vidare ska du vid val av lampa tänka mycket på vad och hur mycket du faktiskt vill belysa. Vill du ha någonting punktbelyst eller skapa en lite mer drömmig känsla med ospecifik spridning av ljuset? I det senare fallet kanske du vill utforska Alba LED Plafond Lampe från Nordlux som ger ett mycket behagligt sken som med fördel passar till vardagsrummet och familjens samlingsplats liksom över köksbordet. Läs mer om lampor från Nordlux här.

Tipsa en kollega

0.078