23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Grenställ: det perfekta valet för förvaring av långgods

Grenställ är ett utmärkt alternativ om du vill spara på utrymme i lagerlokalen.

Flexibla grenställ erbjuder många kombinationsmöjligheter, både för tungt och lätt långgods. Samtidigt ger det dig möjligheten att förvara godset på ett praktiskt, säkert och kostnadseffektivt sätt. Här får du läsa mer om grenställ i alla dess varianter och vad man bör tänka på innan man köper grenställ.

Fördelar med grenställ
Det finns många fördelar med att ha grenställ. Ett stadigt och hållbart ställ är idealiskt för förvaring av svårhanterligt gods, både inomhus och utomhus. Exempel på gods som lämpar sig bra för förvaring på grenställ är:

- Rör/stålstänger

- Virke

- Brädor och lister

- Möbler

- Vitvaror

En del grenställ är justerbara och lätta att montera. På de flesta modeller kan man enkelt flytta armarna för att anpassa ställkombinationen till lagerutrymmet. Grenställ kan beställas i enkel- eller dubbelsidig modell och går även att anpassa efter godsets dimensioner och vikt. Transport av gods från ett ställ till ett annat hanteras enkelt med gaffeltruck eller – vid lättare gods – manuellt. Placera stället mot väggen eller som fristående kombination. Förändras dina lagerbehov går det alltid att bygga ut ställagen med extra stolpar och armar.

Till skillnad från andra förvaringslösningar ger grenställ fri tillgång för in- och avlastning, vilket gör det idealiskt för alla slags arbetsmiljöer, däribland byggvaruhus, depåer, materialbodar/verkstäder och inom industri/massproduktion.

Olika typer av grenställ
Med grenställ ser du till att skapa en lättillgänglig och säker förvaring av tyngre gods. Grenställ finns i både enkelsidiga och dubbelsidiga kombinationer.

Ett enkelsidigt grenställ är avsett för lättare långgods, som t.ex. plaströr, lister och virkespaket. Den här typen av ställkombination har en lagringskapacitet på 250 – 500 kg.

Ett dubbelsidigt grenställ ger åtkomst från båda hållen och har därför dubbelt så stor lagringskapacitet som ett enkelsidigt grenställ. Ett grenställ för tunga långgods tål belastning på uppåt 1500 kg per arm.

Andra varianter på grenställ är virkesställ och listställ. Båda används flitigt inom trä- och möbelbranschen. Grenställ finns också att köpa med tak och för montering på mobila vagnar för ett flexiblare lagerutrymme.

Val av material
Ett tåligt grenställ bör vara av robust plåt eller galvaniserat stål. De flesta ställ är även pulverlackerade, vilket stärker ytterligare materialet och förebygger slitage. Funderar du på att montera grenställ utomhus kan det vara en bra idé att välja ett varmförzinkat ställ. Viktigt är att grenstället uppfyller rådande säkerhetsstandard (INSTA 253).

Är du osäker på hur mycket förvaringskapacitet du behöver? Satsa på en utbyggbar modell! Grenställskombinationer i olika höjd och med varierande armlängd kan anpassas efter lagerlokalens mest krävande förutsättningar.

Vad ett grenställ kostar
Kostnaden för ett grenställ varierar utifrån material och kapacitet. En enkel kombination med maxbelastning på ca 8000 kg kan kosta från 13000 kr medan en liknande modell för lättare långgods oftast går att få tag på för strax under 6000 kr. Ett grenställ för dubbelsidig förvaring med hög maxbelastning är en dyrare investering och kan gå på uppåt 22-25 000 kr.

Välj rätt grenställ
Ett bra grenställ är både funktionellt och slitstarkt. På Hyllagret hittar du ett brett urval av grenställ i olika storlekar och varianter till riktigt bra priser. Passa på och besök Hyllagret redan idag.

Tipsa en kollega

0.047