23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Grundkurs i EU-taxonomin, 1 dag

Totalt SEK 8 500 exkl. moms
Period(er)
den 8 oktober 2024 den 8 oktober 2024
den 11 december 2024 den 11 december 2024

EU-taxonomin har varit i kraft sedan 2022 och förordningen är här för att stanna. Detta ställer större krav på bolag att arbeta med hållbarhet, rapportering och insamling av hållbarhetsdata. Steg för steg kommer taxonomin att utvidgas och allt fler aktörer kommer att behöva taxonomirapportera. Samtidigt kommer även bolag som inte direkt inkluderas i lagkravet påverkas indirekt via tryck på kunder, finansiärer och andra intressenter.

Under den här kursen vill vi sprida kunskap och inspiration kring de möjligheter som finns kopplat till EU-taxonomin. Under kursen diskuterar vi syftet med förordningen, dess viktigaste delar och ger konkreta exempel på hur taxonomin kan implementeras i verksamheter.

Kursen ger dig
Efter genomförd utbildning har kursdeltagaren erhållit en bred förståelse för vad EU-taxonomin innebär och dess olika delar. Kursdeltagarna ska få kännedom om nyckelbegrepp som tekniska granskningskriterier, väsentligt bidrag och orsakar ingen skada. Samtidigt som vi under kursen kommer diskutera syftet och den teoretiska bakgrunden, kommer stor tyngd att ligga på diskussion kring praktiska exempel, som kan ge inspiration till hur taxonomin kan appliceras inom olika verksamheter.

Målet är att deltagarna efter avslutad kurs ska känna sig trygga i att diskutera taxonomin med interna och externa intressenter samt att starta upp eller vidareutveckla det interna arbetet kopplat till EU-taxonomin.

Kurstillfällen

  • 2024-10-08 Distans
  • 2024-12-11 Distans

Läs mer och anmäl dig

Fler kurser inom hållbarhet.

Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5561330506

Kontaktperson

Sofia Askengren
Marketing & Communication
+46 10 6153126 sofia.askengren@ramboll.se

Utbildningsadress

Alla regioner
Sverige

Tipsa en kollega

0.047