23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tebis grundkurs i CAD/CAM för NC-operatörer

Utbildningsregion
Sverige > Västra Götalands län > Göteborgs stad
Period(er)
Löpande anmälan

Som kursdeltagare får du lära dig grundläggande CAD-funktioner samt att skapa 3+2-axliga fräsprogram med Tebis. Vi går även igenom hur man skapar verktygsbibliotek med skärdata för olika material samt definierar bearbetningsmallar och tillhörande NCJob.

Under denna grundkurs går vi igenom följande moduler i Tebis:

Surface Design
Modulen Surface Design innehåller en omfattande uppsättning med funktioner för att skapa och bearbeta ytgeometrier baserade på trådmodeller. Med hjälp av de olika funktionerna kan man skapa en mängd olika element, från 3D-ytor (såsom sfärer, cylindrar, koner och rotationsytor) till högkvalitativa friformsytor, sammanfogningar, förlängningar, offsets och hålkäl.

3+2-Axis Roughing
Med den här modulen kan användaren skapa fräsbanor för 3+2-axlig grovbearbetning. Redan från början vid beräkningarna av NC-program skapar Tebis mellangeometrier, precis så som man erhåller när man fräser fram detaljen med motsvarande verktyg i verkligheten. Detta innebär att Tebis alltid vet var och hur mycket material som återstår, och på så sätt minskas drastiskt både luftkörningar och bearbetningstider.

3+2-Axis Finishing
Denna CAM-modul är utvecklad för 3+2-axlig bearbetning såsom semifräsning, finfräsning och HSC-fräsning av 3D-ytor samt konturfräsning och hörnbearbetning. Den möjliggör kurv- och ytfräsning samt indexering av maskinhuvud. Flera olika frässtrategier finns tillgängliga för varje bearbetningsfunktion, och utbudet av funktioner innefattar även kommandon för editering av fräsbanor.

3+2-Axis Residual Stock Removal
Denna modul används för att bearbeta hålkäl eller andra konkava områden på arbetsstycket. Systemet upptäcker automatiskt områden som föregående verktyg inte har kommit åt och genererar nya fräsbanor där restmaterial finns. Fördelen med detta är att ett större verktyg med stor avverkningskapacitet kan användas i kombination med en mindre fräs för restmaterialbearbetning och därigenom drastiskt minska den totala bearbetningstiden. Modulen möjliggör kurv- och ytfräsning samt indexering av maskinhuvuden.

Antal dagar: 5

Utbildningsadress

GöteborgKontaktinformation
Tebis Scandinavia AB

Tebis Scandinavia AB
Backa Bergögata 18
422 46 Hisings Backa
Sverige

Tebis Scandinavia AB
Telefon: +46 700 17 40
Fax: +46 031-700 17 49


Se hemsidan
Se flera kurser
Se hela profilen

Tipsa en kollega

0.143