23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Uppdateringskurs i Tebis V4.0 R8

Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
Löpande anmälan

Tebis, specialisten inom CAD/CAM- och MES-processlösningar inom tillverkning av modell-, form- och pressverktyg, har lanserat Version 4.0 Release 8 av sin CAD/CAM-programvara. De många nya funktionerna och förbättringarna är alla utvecklade för att underlätta för företag att implementera sina tillverkningsprojekt på ett säkert och effektivt sätt utan kollisioner.

Höjdpunkterna omfattar indexerad kollisionsfri positionering, en förenklad Featurescanner, förbättrad simultan 5-axlig fräsning med kollisionsfri positionering och mycket mer. Reverse engineering är också enklare och snabbare med mer automatisering.

En överblick över de viktigaste nyheterna i Release 8:

  • CAD – Reverse engineering

Mer automatisering och tydlig presentation av resultatet:

En trådmodell ligger till grund för reverse engineering; den skapas utifrån digitaliserad data, som i sin tur används för att skapa en ytmodell. Med Tebis Version 4.0 Release 8 kan nu trådmodeller automatiskt jämnas ut och ytmodellen kan skapas automatiskt och effektivt. Konstruktionskurvor som ej skall förändras vid ytgenereringen kan även fixeras. Ytmodellen kan beräknas automatiskt för hela trådmodellen. På så vis kan man numera skapa många ytor i ett enda steg, istället för som tidigare när användaren var tvungen att skapa varje yta individuellt.

  • CAM – Borrning

Utökat enhetsbibliotek möjliggör helt automatisk djuphålsborrning:

Den nya releasen möjliggör också variabla borrbussningar och borrbussningshållare som maskinkomponenter i aggregatbiblioteket. Detta innebär att alla komponenter för toppmoderna djuphålsborrmaskiner numera kan lagras i systemet som digitala tvillingar. Baserat på detta kan användarna skapa sina NC-program för femsidig djuphålsborrning högst automatiskt och utan inskränkningar.

  • CAM – Automatisering

Bättre överskådlighet och tydligare handhavande i den reviderade Featurescannern:

Den reviderade Featurescannern läser av hela modellen utan avbrott för hål och fickor. Tydligt identifierbara Features infogas automatiskt. Om det finns flera möjliga Features för en geometri, kan användaren klicka på motsvarande områden efter scanningen och välja önskade Features. Ytterligare en bekvämlighet är att man kan ange redan infogade Features – som exempelvis tillkommit genom import eller genom att de infogats vid tidigare tillfälle – och dessa tar scannern hänsyn till så det inte infogas dubbla Features på samma ställe.

  •  CAM – Fräsning

Snabbare bearbetning med indexerad kollisionsfri positionering:

Release 8 innehåller en ny och väldigt bekväm strategi för kollisionsfria verktygsbanor med automatiskt indexerad positionering av maskinhuvudet vid restmaterialbearbetning. Hela detaljen delas automatiskt upp i olika fräsområden, där varje enskilt område kan bearbetas kollisionsfritt med en och samma vinkelriktning. Resultatet är ett komplett program för hela detaljen med flera olika vinklingar. Indexerad positionering av maskinhuvudet för kollisionsfria verktygsbanor kortar därmed ner bearbetningstiden och förbättrar ytkvalitén. Denna strategi rekommenderas bland annat för fleraxliga maskiner som är olämpliga för simultan 5-axlig bearbetning på grund av dess begränsade dynamik.

Högpresterande grovbearbetning med optimerade anslutningsbanor:

Den nya inställningen för restgrovbearbetning i Release 8 gör grovbearbetningen snabbare samtidigt som man förlänger livslängden på verktygen. Användaren kan numera välja rampmatning på korta sträckor mellan bearbetningsplanen. Man kan även ange anslutningslängden för snabbtransporten ovanför rampmatningen.

Kortare körtider och färre maskinrörelser i simultan 5-axlig bearbetning:

Funktionen för simultan 5-axlig kollisionsfri bearbetning har genomgått omfattande förbättringar. Specifika fräsområden som inte kan bearbetas kollisionsfritt per automatik inaktiveras istället automatiskt.

Dessutom har vinklingen av verktyget också optimerats. Verktyget utför inte simultan 5-axlig positionering såvida inte en kollision verkligen skulle uppstå vid bearbetning med endast tre axlar.

Simultan 5-axlig avgradning, nu även med koniska fräsar:

I Release 8 kan man med funktionen för fleraxlig simultan avgradning bearbeta kanter som ligger i olika plan i rymden helt automatiskt även med koniska fräsar. Som användare kan man även välja om detaljen ska bearbetas med pendel-, med- eller motfräsning. Bearbetningen av skarpa kanter och hörn har också optimerats.

+ mycket mer.

Förkunskapskrav: utbildning på Tebis V4.0 R1.

Tidsåtgång:  1-2 dagar

Utbildningsadress

Backa Bergögata 18, 422 46 Hisings BackaKontaktinformation
Tebis Scandinavia AB

Tebis Scandinavia AB
Backa Bergögata 18
422 46 Hisings Backa
Sverige

Tebis Scandinavia AB
Telefon: +46 700 17 40
Fax: +46 031-700 17 49


Se hemsidan
Se flera kurser
Se hela profilen

Tipsa en kollega

0.172