23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Renrum - Minimera föroreningsspridning utifrån de myndighetskrav och standarder som finns

Totalt SEK 6 800 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 1 oktober 2020

den 1 oktober 2020

Den här kursen vänder sig till dig som har renrum i din verksamhet eller har andra kopplingar till rensrumsmiljöer och vill fördjupa dina kunskaper inom området. Du får lära dig mer om renrumsventilation, föroreningskällor samt design och föroreningsspridning inom renrum med fokus på ventilation (HVAC). Du får även ta del av de senaste myndighetskraven och standarderna avseende renrum och föroreningsspridning och öka dina teoretiska kunskaper inom området.

Kursen ger dig

Kursen ger dig förståelse för grundläggande designkrav och teorier inom området för luftburen föroreningsspridning. Du kommer att få lära dig mer om de bakomliggande teorierna till flertalet av de myndighetskrav och standarder som finns inom området. Våra erfarna kursledare kommer att gå igenom teorier med praktisk anknytning och exempel från verksamheter och myndighetsinspektioner. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner mellan deltagarna, vilket ger goda möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Efter genomförd kurs kommer du att ha en större förståelse för den vetenskapliga bakgrunden till dagens kravställning samt ökade beräkningskunskaper.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som arbetar med renrumsmiljöer och önskar ökad förståelse för hur luftburna föroreningar kan kontrolleras så att risker för kontaminering av produkter minimeras. Du kanske arbetar inom ingenjörs-, projekt- eller kvalitetsorganisationen eller inom funktioner för drift och underhåll av renrum. Du kanske är mikrobiolog, produktionshygieniker, operatör, leverantör eller har en rådgivande roll inom renrumsmiljöer.

Ur kursens innehåll

  • Viktiga designkriterier för renrum
  • Renrumsventilation
  • Föroreningsspridning och föroreningsalstring
  • Teoretiska beräkningar av partikelnivåer och ventilationsbehov.
  • Validering av renrum
  • Myndighetskrav och standarder avseende föroreningsspridning och design.
  • Filtreringstekniker och filtreringskrav för luftbehandlingssystem

Anmälan och mer information

Kurstillfällen

  • Malmö 1 oktoberKontaktinformation
Ramboll
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Sverige

Sofia Askengren
Telefon: +46 10 6153126


Se hemsidan
Se flera kurser
Se hela profilen

Tipsa en kollega

0.157