23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kemiska hälsorisker med riskbedömning, 1 dag

Totalt SEK 6 800 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 20 maj 2021

den 20 maj 2021

Efter kursen har du övergripande kunskap om hur kroppen fungerar och påverkas av olika kemiska ämnen. Kursen är en fortsättning på kursen Arbetsplatsens kemikaliehantering.

För att underlätta vårt dagliga liv använder vi en allt större mängd kemikalier, i dag använder vi 60 gånger mer kemikalier än vad vi gjorde på 1950-talet. En del av dem har inte bara positiva effekter utan kan ge negativa konsekvenser på vår hälsa om de används oförsiktigt och hamnar på fel ställe. I den här kursen vill vi ge dig kunskap om vilka negativa hälsoeffekter som finns och hur du kan förebygga att dina medarbetare utsätts för dem.

Kursen är en fortsättning på kursen Arbetsplatsens kemikaliehantering.

Kursen ger dig
Efter kursen har du övergripande kunskap om hur kroppen fungerar och påverkas av olika kemiska ämnen. Vi går igenom olika typer av vanliga kemikalier som man kan utsättas för i våra arbetsmiljöer. Vi ser på vilka upptagsvägar som finns och hur kemikalier sprids i kroppen. Hur olika ämnen påverkar olika organ. Vi ser på hur du kan bedöma hur hög exponering dina medarbetare utsätts för och vad du kan göra för att förebygga att de får en ohälsosam exponering. Du får även genomföra en riskbedömning och vi ger dig exempel på olika metodiker.

Målgrupp
Dig som ansvarar för kemikaliehanteringen i verksamheter som använder kemikalier som en del i den ordinarie verksamheten för t.ex. rengöring/avfettning, smörjning, limning, ytbehandling i t.ex. verkstadsindustri, lokalvård, monterings-, bygg-, livsmedelsindustri.

Förkunskaper
Du bör ha grundläggande kunskap om kemikaliehantering eller ha gått vår kurs Arbetsplatsens kemikaliehantering.

Ur kursens innehåll

  • Upptagsvägar
  • Funktion hos olika organ
  • Effekter på olika organ
  • Egenskaper hos olika grupper av vanliga kemiska ämnen/produkter
  • Var hittar vi info om egenskaper hos kemikalien
  • Exponering, hygieniska gränsvärden
  • Medicinska kontroller
  • Riskbedömning övningar
  • Hur man kan förebygga ohälsosam exponering
  • Att välja skyddsutrustning

Anmälan och mer information

Kurstillfällen

Upplägg för kurstillfällen på distans
Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.
Kontaktinformation
Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Sverige

Sofia Askengren
Telefon: +46 10 6153126


Se hemsidan
Se flera kurser
Se hela profilen

Tipsa en kollega

0.141