23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

WhizCut of Sweden AB

The World of WhizCut

Efterfrågan på produktion för små delar i världen ökar ständigt. Högre förväntningar och mer press sätts på tillverkarna av dessa delar och det är här WhizCut kommer in i bilden.
På WhizCut förstår vi de dagliga utmaningar som ni som använder automatsvarvar är upp i mot. För att hjälpa dessa användare har WhizCut utvecklat många användbara produkter för alla automatsvarvar i världen.
Vi försöker, för att uttrycka det enkelt, att hitta nya lösningar på de problem som finns i världen för maskinbearbetning. Vårt företag är baserat på dessa nya produkter som kommer att göra din produktion snabbare, mer exakt och mer effektiv. Vi erbjuder både vändskär, invändiga skärbommar, gängfräsar och specialverktyg.

WhizCut är fast besluten att fortsätta att vara en av de ledande tillverkarna för din bearbetning i världen.

Varför WhizCut?

För att vi sätter din produktivitet i fokus och våra verktyg är utvecklade i nära samarbete med våra kunder.
Tillsammans kan vi hitta nya, smarta sätt att lösa gamla problem.

Vi ställer krav till kvalitet på alla sätt

WhizCut har alltid varit stolta över att leverera högsta kvalitet. Alla våra skär kontrolleras i 60 gångers förstoring och verktygshållarna granskas mycket noggrant innan de skickas iväg. Detta är för att säkra att du som kund får den bästa kvalitet på de produkter ni beställt.
Vi på WhizCut garanterar därför att det inte finns några fel på våra produkter.
Snabba och säkra leveranser är också en viktig faktor för kvaliteten på våra produkter. Därför ser vi till att våra produkter når sin destination i tid.
Vi tror att vårt gedigna kvalitetsarbete genom hela produktionsprocessen gör att WhizCuts produkter är en av de bästa på marknaden.

Världsomfattande närvaro

WhizCut har från allra första början varit en aktör på den internationella marknaden. Nu, 11 år efter att företaget grundades, säljs WhizCuts produkter i 25 länder runt om i världen.
Av WhizCuts omsättning är ca 97% export och 85% av den totala omsättningen levereras utanför Europa.

En av konkurrensfördelarna med att vara ett globalt företag, är den kunskapen vi får från hela världen. Genom många upplevelser i olika länder vi vet hur man ska hantera nya situationer och hur man kan lösa produktionsproblem. Den andra stora fördelen för våra svenska kunder är att vi har vårt centrallager på hyllan i Helsingborg, och vi har inga mellanhänder då produkterna går till kund. DVS. Våra Svenska kunder har de bästa leveranssäkerheten och de bästa priserna i världen!

Idéen bakom det hela

Erik Schmidt är grundare av WhizCut och uppfinnaren bakom vårt ursprungliga patent. Han är en välkänd figur inom den skärande bearbetningsbranschen och är bland annat uppfinnaren av Snap-Tap threading attachment 1965 som tillverkas än idag.
Han har sedan dess utvecklat många revolutionerande produkter och fick en välförtjänt respekt från verktygsformgivare för hans kompetens, som är mycket sällsynt idag.
För oss på WhizCut, startade allt med Eriks uppfinning av WhizFix fästsystem i 1996 som gjorde blev en total marknadsförändring på endast ett år. Till denna uppfinning Erik också utvecklat en i dag välkänd geometri av WhizCut skär.
Idag är Erik fortfarande utvecklare av nya produkter för WhizCut vilket gör oss till en producent av skärande verktyg som ligger i den absoluta toppen när det gäller producktutveckling av verktyg för CNC automatsvarvar.
WhizCut ägs fortfarande av Erik Schmidt och hans två söner Chris Schmidt och Michael Schmidt. Genom att vi är ett familjeföretag kan WhizCut fokusera på långsiktiga mål, vilket säkerställer att vi ser till dig som kund först och främst. Det ger också WhizCut vissa resurser så att företaget kan utvecklas - både produktmässigt och som företag.

WhizCut of Sweden AB
Rundgången 12
254 52 Helsingborg
Sverige
VAT nummer: SE5565405270
58
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Tipsa en kollega

0.031