EDECO Tool AB

Företaget

Edeco arbetar med verktyg för skärande bearbetning. Högklassiga verktyg från världsledande tillverkare för kunder inom stål-, fordons-, aero-, energi och verkstadsindustri, telecom samt medicin. Arbetet genomförs med stort kunnande och ett högkvalitativt, brett sortiment från ledande tillverkare. Vi arbetar inom fem huvudområden; skärande och hållande verktyg, uppspänningsteknik, mätteknik och produkter för kapning.

Bra produkter är själva stommen i vår verksamhet. För att svara upp mot våra kunders krav erbjuds även kunskap, erfarenhet och engagemang från en vältrimmad serviceorganisation.

Edeco tar ett helhetsgrepp kring industrins verktygsbehov. Hos oss finns resurser att alltid kunna erbjuda optimala lösningar med avseende på teknisk kvalitet och produktions-ekonomi.

Vi är nöjda först då vi känner att vi är våra kunders förstahandsval, Customer Choice.

Organisation

Huvudkontoret i Karlstad är utgångspunkten för de flesta av våra resande specialister liksom för ledning, inköp och administration. Här finns också vårt centrallager som servar kunder i Sverige och Norge.

För att öka närheten till kund har vi filialer i Hofors och Värnamo. Distriktsindelningen är dock flexibel och varje medarbetare rör sig över stora ytor.

Servicearbetet fullbordas med hjälp av ett genomtänkt nät av återförsäljare.

Historik

Edeco grundades redan 1984. Från att ha varit en småskalig försäljning av industriverktyg har verksamheten år för år kunnat utvecklats sett till såväl sortimentsbredd som omfattning.

1998 förvärvades bolaget av Indutradekoncernen.

Koncernen

Edeco ingår sedan 1998 i Indutrade AB, en av Europas ledande aktörer inom industriteknik.

Edeco tillhör affärsområdet Industrial Components som vid sidan av verktyg även innefattar andra tekniskt kvalificerade komponenter och system för produktion och underhåll.

Gemensamt för divisionens bolag är vana och erfarenhet av att arbeta tätt intill kundernas utvecklings- och produktionsavdelningar.

Leverantörskompetenser
Gängverktyg, Skärverktyg, Verktyg, Mätteknik, Kapning, Uppspänningsteknik, Hållande verktyg, Hållare, Gradverktyg, Borrning, Brotschning, Hårdmetallverktyg, Bandsågblad, Kapklingor, Vändskärsverktyg, Specialverktyg.

Fakta om EDECO Tool AB

Adress
EDECO Tool AB
Gräsdalsgatan 9
Box 2119

650 02 Karlstad
Se på karta

Region
Sverige
Värmlands län
Karlstads kommun

Telefon: +46 054-55 80 00

Fax: +46 054-55 80 35

VAT nummer: SE5563549558

Anställda: 21

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Anders Höögh

Mia Levander
Direkt telefon: +46 54 558025

Tipsa en kollega

0.129