23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lecor Stålteknik AB

Lecor Stålteknik AB är ett företag med logistiskt mycket bra läge i Kungälv, alldeles intill E6:an. Företaget startade 1965 och har sedan dess varit trogen sin kärnverksamhet inom prefabricerade stålkonstruktioner/-komponenter för bygg, industri och entreprenad. Vi verkar inom fem affärsområden: Arenor, Broteknik, Byggnation, Offshore och Processindustri. Idag är vi 40 medarbetare som omsätter ca 105 MSEK. Vi ingår som helägt dotterbolag till EAB AB, en familjeägd företagsgrupp som utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar, www.eab.se

Vår produktion

Produktionshallen består av en uppsättning automatiserade maskiner som ger stora möjligheter, samtidigt som de underlättar och effektiviserar arbetet med att producera avancerade stålkonstruktioner och stålstommar. Vi har skapat en produktionslinje baserad på väl utvecklad teknologi inom vårt område – stålteknik för att kunna producera mer kostnadseffektiva stålkonstruktioner. 

Produktionen sker i en automatiserad anläggning där råbalk går in i ena ändan av lokalen och kommer ut kapad, borrad och gasskuren i den andra. I en annan del av anläggningen skärs plåt i stora format, borras och märks. I en tredje enhet borras, stansas och klipps detaljer av plattståloch vinkelstål. Styrningen av hela processen är digitaliserad och de flesta maskinerna är sammankopplade via automatiska transportörer. Hanteringstiden minskar, spillkostnaden sänks dramatiskt och processen är väldigt effektiv. För produktionen används ett modernt MPS-system integrerat med 3D-verkyget Tekla Structure, vilket minskar den manuella hanteringen.

Nyheter

Fakta om Lecor Stålteknik AB

Adress
Lecor Stålteknik AB
Växelgatan 1
442 40 KUNGÄLV

Region
Sverige
Västra Götalands län
Kungälvs kommun

Telefon: +46 708700897

VAT nummer: SE5565846382

Anställda: 40

Certifikat: CE, EN 1090-1, ISO 9002

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Anders Finnås

Tipsa en kollega

0.158