23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Strecon A/S

STRECON är en ledande utvecklare, tillverkare och leverantör av spännverktyg och hydrauliska press- och maskinsystem baserade på bandlindning samt robotassisterad polering av press- och formverktyg med 2D- och 3D-geometrier. Vi levererar innovativa produkter och maskinlösningar i hög kvalitet och det mesta av tillverkning, montering och testning utförs på STRECONs egna anläggningar i Sønderborg, Danmark.

STRECONs affärsområden inkluderar:

Förspänning av kraftfulla verktyg

  • Precisionssmide (PF): Höghållfasta förspänningsverktyg och system för optimal krympning av stansar och kärnor som utsätts för högt internt tryck. Den bandlindade förspänningstekniken används i första hand för precisionspressning av föremål i kallt och halvvarmt tillstånd, som levereras till fordonsindustrin samt andra högvolymapplikationer såsom fästdetaljer och liknande.

  • Högtryckssyntes (HPS): Förspänningsverktyg och utrustningslösningar för produktion av industriella diamanter / CBN-produkter under extrema tryck och temperaturer. Verktygsteknologen används för både produktion av diamant/CBN-korn och poly kristallina produkter. Det bandlindade verktygssystemet kan användas industriellt upp till 80 KBar.

  • High-Pressure Experiments (HPE): Verktygssystem för HT/HP-experiment typiskt för forskningsändamål vid universitet, t.ex. för geologiska undersökningar. HPE erbjuds som ett verktygssystem med och utan slutlast; och som ett komplett presssystem med högtrycksverktyg upp till 1000T presskraft.

Maskiner och produktionsutrustning

  • Robot Assisted Polishing (RAP): En robot assisterat maskinsystem för precisionspolering av metallformningsverktyg och formsprutningsformar med 2D- och 3D-geometri. Utöver automationsfördelar kan robotpolering erbjuda en stabil och repeterbar poleringsprocess, enhetlig ytkvalitet och en dokumenterad tillverkningsprocess som kan upprepas oberoende av den enskilda operatören. Robotpolering har också en positiv inverkan på den allmänna arbetsmiljön med minimering av ensidigt och fysiskt påfrestande processarbete.

  • Tool Assembly Press (TAP): Kompakt och hydraulisk pressenhet för montering och demontering av pressverktyg som monteras under tryck med en konisk insättningsvinkel (dvs presspassning). Pressen erbjuds upp till 650T i presskraft.

  • High-Pressure Experiment Press (HPE-Press): Komplett hydrauliskt presssystem med högtrycksverktyg designade för HT/HP-experiment vid universitet och andra forsknings- eller utvecklingslaboratorier. Pressen kan konstrueras för ett processtryck upp till 5,8 GPa och levereras komplett med värmeenhet för provet (dvs prov) och verktygskylning.

  • Tool Alignment System (ALS): Hydraulisk maskinutrustning för positionering och horisontell inriktning av pressverktyget som används för tillverkning av industriella diamanter / CBN. ALS-systemet kan säkerställa en anti-lutning av pressverktyget på max. 0,2°, vilket kommer att bidra till ökad process stabilitet, färre produktionsstopp och haverier samt förbättrad livslängd för de dyra hårdmetallverktygen.

  • Produktionsutrustning för flödesplattor: Som en del av ett nytt produktsortiment utvecklas maskinenheter som kan sättas in i en helautomatisk produktionscell för högvolymproduktion av polymerflödesplattor för bränsleceller. Cellens slag tid kommer att vara ca. 1 min beroende på storlek och processförhållanden, men måste förtydligas närmare med den enskilda kunden. Utöver en väsentlig förbättring av klocktiden kommer utrustningslösningen att kunna bidra med en hög och enhetlig kvalitet på de pressade flödesplattorna.

  • Specialutvecklade maskiner och produktionsutrustning för enskilda kunder: Utrustningslösningarna utvecklas, tillverkas och servar efter den enskilda kundens behov och önskemål och är därmed förbehållna dessa kunder. Utrustningslösningarna riktar sig till avancerade kunder med behov av fler maskiner och/eller utrustningsenheter.

För mer information
Besök vår hemsida www.strecon.com, kontakta oss på +45 74 48 77 88 eller skicka ett mejl till info@strecon.com

Nyheter

Fakta om Strecon A/S

Adress
Strecon A/S
Stødagervej 5
6400 Sønderborg

Region
Danmark
Syddanmark
Sønderborg Kommune

Telefon: +45 74487788

VAT nummer: DK25821505

P nummer: 1008177887

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Lena Haugaard

Tipsa en kollega

0.156