AGAB Pressautomation

AGAB Pressautomation AB jobbar med konstruktion av verktygsväxlingsvagnar samt tillverkning och installation av system för verktygsväxling.

Vi erbjuder expertkunskap i minimering av ställtider i pressar för att optimera produktionen samt ställtidsanalyser med räntabilitetsberäkningar på investeringar. För oss är det viktigt med ett högt servicetänkande och professionell rådgivning. Vi arbetar internationellt med agenter och kontaktpersoner.

AGAB:s produktsortiment omfattar olika verktygsväxlingssystem för hantering av verktyg på upp till 90 ton. I sortimentet finns dessutom system för smörjning av plåt/coils, verktygsfastspänning, lagring av verktyg, magneter och automation.

Verktygsväxlingssystem - Verktygsväxling

Ställtid är en kritisk faktor i pressproduktionen. AGAB:s verktygsväxlingssystem hanterar tunga verktyg snabbt och exakt.

Spännsystem för pressar - Spännsystem för pressverktyg

AGAB:s spännsystem spänner fast verktyg enkelt, snabbt och exakt.
Våra mekaniska och hydrauliska system kännetecknas av hög spännkraft. Vi har spännsystem för olika verktygsdimensioner.

Smörjsystem för plåt - Smörjsystem

Produktgrupperna Master Lube och Coil Spray minskar slitaget på verktyget och håller samtidigt oljeförbrukningen nere. De olika modellerna är industrianpassade kompakta enheter med ett övervakat tanksystem. Valsbredder och typer tillverkas efter kundens behov.

Magnetsystem - Magnetsystem

AGAB:s lyft- och spridarmagneter underlättar hantering och separation av plåtar utan kostnader för energi eller insats av kedjor och stroppar. Vår spånsamlare tar enkelt upp slipdamm, spånor, blästerkulor m.m. från golvet. Med vår T-spårrensare tar man bort spånor och lämnar kylvätskan kvar.

Coil-hantering - Coil-hantering

Vid hantering av coil (plåt- och bandringar) behövs någon form av lyfthjälpmedel. Vi har flera typer av utrustning för att underlätta coil-hanteringen.

Bandlinjer och transfersystem - AGAB är generalagent i hela Norden för press- och matarutrustning samt transfersystem av högsta kvalitet. Vi representerar flera företag inom pressning och automation:

Dibalex, Dreher, Neuhäuser , Raster, Vester och Zehnder & Sommer.

Skrot- och detaljtransportörsystem - Transportörer

AGAB:s pneumatiska skaktransportörer finns i olika storlekar för belastningar på upp till 140 kg. Dessa anpassas till förhållandena på plats. Skaktransportören tar ut stans- och skrotdelar ur verktyget enbart genom linjär skakrörelse.

Verktygsövervakning - Verktygsövervakning

AGAB levererar flera olika system för verktygsövervakning. Genom utkastar- och frammatningskontroll garanteras att pressprocessen samt visionsystem fungerar felfritt och att verktyget inte skadas.

Klippslagdämpare - Klippslagdämpare

På hydrauliska pressar överförs tryckstötar i pressens hydraulsystem, vilket ger en ökad förslitning på pumpar, ventiler m.m. Detta minimeras med våra klippslagdämpare.

Utbildning i press- och ställtidsoptimering - Utbildning

Vi erbjuder seminarier inom verktygsväxling och pressning med både teori och praktik. Detta är viktigt för att höja engagemanget och effektiviteten i pressproduktionen.

Service - Service

AGAB har egen serviceorganisation som kan hjälpa er med reparationer, felsökningar, renovering, tillverkning och reparation av delar.

Vi servar:

• Plåtbearbetningsmaskiner med tillhörande utrustning
• El- och PLC-system
• Hydraulsystem
• Pneumatiksystem

Fakta om AGAB Pressautomation

Adress
AGAB Pressautomation
Svanhalsgatan 17
256 57 Helsingborg
Se på karta

Region
Sverige
Skåne län
Helsingborgs stad

Telefon: +46 (0)42-32 58 30

Fax: +46 (0)42-32 58 31

VAT nummer: SE556519948501

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Anders Gleerup
Yrke: VD
Direkt telefon: +46 (0)702-325830

Andreas Heinbockel
Avdelning: Kundservice
Yrke: Kundservice
Direkt telefon: +46 (0)766-311932

Roland Pakruhn
Avdelning: Teknik/Konstruktion
Yrke: Teknisk chef
Direkt telefon: +46 (0)703-325863

Tipsa en kollega

0.193