23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svetskommissionen

Information, kunskap och samverkan
Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utveckling samt utbildning.

Svetskommissionen bildades för att det saknades regler för svetsning och att vi låg efter konkurrerande länder med att införa svetsning. 1931 grundades därför Svetskommissionen för fogningsteknikens utveckling i Sverige, ett initiativ av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Svetskommissionen behövs för att säkerställa regler och kunskap. Svetsning är en speciell process (enligt ISO 9000), vilket betyder att kvaliteten på en svets inte kan säkerställas i efterhand. Därför måste hela processen kvalitetssäkras.

Det finns andra speciella processer, som målning. Det som skiljer är att svetsning ingår i konstruktioner där fel/haverier är ödesdigra. När en konstruktion fallerar, som vid Estonias förlisning, misstänks ofta fel i svetsarna. Inte så sällan är det också orsaken, något som vi vill vara med att förebygga.

Vår verksamhetsidé
Svetskommissionen är en nationell kunskapsresurs och branschföreträdare med ett väl fungerande nätverk för teknik, forskning, information, utbildning och standardisering inom området sammanfogning. Våra medlemmar får genom oss aktuell kunskap och påverkansmöjligheter, och därmed ökad konkurrenskraft.

Vår vision
Svetskommissionen ska vara det ledande forumet för information, kunskap och samarbete inom fogningsområdet.

Leverantörstjänster

Fakta om Svetskommissionen

Adress
Svetskommissionen
Box 5073
Grev Turegatan 12 A

102 42 Stockholm
Se på karta

Region
Sverige
Stockholms län
Stockholms stad

Telefon: +46 08-120 304 00

VAT nummer: SE8020170307

Anställda: 9

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Elisabeth Egerblom

Mathias Lundin

Peter Fransson
Telefon: +46 733-18 79 10

Sonja di Gleria
Yrke: Kommunikationsansvarig
Telefon: +46 08-120 304 04

Åsa Malmqvist

Tipsa en kollega

0.158