23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nordic Galvanizers

Nordic Galvanizers är branschorganisationen för varmförzinkningsföretag i Norden. Tillsammans med zinkproducenten Nya Boliden, med verksamhet i Kokkola, Finland samt i Odda, Norge, driver föreningen ett informationskontor som är beläget i Danderyd norr om Stockholm.

Informationskontorets uppgift är att serva användare av varmförzinkat gods i ytbehandlings-, korrosions-, miljö-, utbildnings- och tekniska frågor. Andra viktiga uppgifter är forskning och standardisering samt att verka som remissorgan i ytbehandlingsfrågor.

Genom NG är de nordiska varmförzinkarna också lierade med European General Galvanizers Association (EGGA) och International Zinc Association (IZA), vilket innebär att det finns tillgång till det mesta av kunskapen som rör zink och dess användning.

Informationskontoret arbetar framför allt med råd och vägledning i förzinkningsfrågor till våra medlemmars kunder och presumtiva kunder. Rådgivningen sker via telefon, mail och brev från kontoret samt vid konferenser eller på plats i form av interna kurser.

Informationskontorets personal biträder också vid besiktningar och reklamationer inom området.

Nordic Galvanizers har givit ut ett antal böcker och broschyrer, bl a "Handbok i varmförzinkning", "Praktiska råd vid varmförzinkning" och broschyren "Val av stål vid varmförzinkning", vilka alla vägleder kunden i olika situationer. På miljösidan finns boken "Zink - resurs och/eller hot", som är en faktaredovisning om zinks användning och påverkan på vår natur. Se vidare i vår litteraturservice.

Fakta om Nordic Galvanizers

Adress
Nordic Galvanizers
Danderydsvägen 146 1Trn
182 36 Danderyd
Se på karta

Region
Sverige
Stockholms län
Danderyds kommun

Telefon: +46 084466760

Fax: +46 08-446 67 67

VAT nummer: SE5561069492

Anställda: 1-4

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Annette Hjelmare

Annikki Hirn
Yrke: VD

Tipsa en kollega

0.125