23948sdkhjf

Hamnförbindelse öppnar upp för svensk stål

Sydkorea är en av Asiens mest snabbväxande ekonomier. Nu får svenska import- och exportföretag för första gången en direktlinje till Busan i östra delen av landet.
Nästa vecka lägger rederiet Maersk Line till sydkoreanska staden Busan i en av sina slingor från Göteborgs Hamn. Det innebär att gods kan skeppas dit direkt, utan omlastning på kontinenten.

– En glädjande nyhet. Vi vet att regionen är viktig för många företag i Sverige och Norden, till exempel för export av stål, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn AB i ett pressmeddelande.

Bra för svensk stål
Sydkorea har en kraftigt växande industri. Kända exportmärken är bland annat Samsung, LG, Hyundai och Kia. Landet har också en stor produktion av däck som exporteras till bland annat Sverige. För svenska företag är landet dessutom en viktig marknad för export av till exempel skogsprodukter, stål och bildelar.

Busan ligger i sydöstra delen av landet och har ett fördelaktigt geografiskt läge – både för att nå viktiga industriregioner i Sydkorea och för vidare transporter till Japan och Ryssland. Busan blir ett komplement till staden Kwangyang i landets västra del som sedan tidigare kunnat nås direkt från Göteborgs Hamn med Maersk Line.

– Nya destinationer i linjeutbudet stärker vårt erbjudande till marknaden, säger Magnus Kårestedt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095