23948sdkhjf

Outokumpu bevarar inför kommande generationer

Outokumpus rostfria stål Outokumpu 654 SMO®, det mest rostfria stålet i världen, skyddar och bevarar fotografier av människors vardag under en dag 2012 i en tidskapsel i Sverige.
Tidskapseln är en del av ett projekt med Aday.org och som utvecklats av Christian Runius, som har samlat 100 000 bilder från både amatörer och professionella fotografer från 170 länder. Tidskapseln kommer att placeras i koppargruvan i Falun för att bevaras för framtida generationer. Eftersom tidskapseln ska kunna hålla i flera hundra år är den gjord av Outokumpu 654 SMO®.

Unik
Outokumpu 654 SMO® utvecklades på Outokumpus forskningscenter i Sverige. Det är den mest avancerade sortens rostfria stål i företagets produktutbud, vilket är det bredaste på marknaden, som täcker alla sorters rostfritt stål och speciallegeringar.

Inblick i vår vardag
Tidskapseln innehåller flera hundra pappersfotografier, alla 100 000 bilder sparade i en laptop och ett meddelande graverat på en platta gjord av rostfritt stål från Outokumpu. Samtliga bilder finns tillgängliga på www.aday.org och har blivit donerade till forskningsinstitut för att bevaras för framtida generationer. Projektet startades av den svenska ideella organisationen Expressions of Humankind. Tidskapseln kommer att vara en del av de guidade turerna i Faluns koppargruva, som sedan 2001 är klassat som ett världsarv av UNESCO.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094