23948sdkhjf

ABB genomför energianalys med besparningspotential

ABB hjälper Sapa Heat Transfer AB att optimera energianvändningen. Energianalysen gav besparingspotential i miljonklass inom flera områden
ABB har på uppdrag av Sapa Heat Transfer genomfört en energianalys på ett av deras kallvalsverk med fokus på kringutrustning. Resultatet av analysen visade på stor besparingspotential. Förutom en minskad elförbrukning i valsverket på 3%, lokaliserades stora besparingsmöjligheter i form av minskade spillvärmeförluster, reducering av kylvattenbehov och tryckluftsbehov.

Besparningsalternativ
ABB anlitades för att se över energiförbrukningen på kringutrustningen till ett av kallvalsverken för att få fram förslag på var man kan spara energi, hur stor besparingen blir efter genomförande samt kostnad för att genomföra förslagen. En del var också att lära ut hur man genomför en energistudie på en större maskin.

- Efter analysen ser vi att det finns stora vinster bara på denna maskin vilket betyder att det totalt för hela processen bör finnas en enorm besparingspotential. Att ABB:s energikonsulter genomförde faktainsamlingen och analysen på ett strukturerat och smidigt sätt tillsammans med vår personal ger ett extra plus i kanten, säger Michael Sunström på Sapa i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11