23948sdkhjf

Miljoninvestering hos Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB

Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB i Malmö (KPMV) har investerat i en ny fiberlaserskärmaskin, Bystronic BySprint Fiber för att möta framtiden.
Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB:s inriktning och specialitet är att vara duktiga och konkurrenskraftiga på korta serier, prototyper samt snabba leveranser, allt med god kvalité.

Den nya maskinen har varit i bruk sedan i början av november 2012 och är hjärtat i produktionen. Den nya fiberlasermaskinen innebär lägre produktionskostnader per detalj vilket ger bättre konkurrensmöjligheter.

– Vi hade en 16 år gammal CO2- laser som vi behövde byta ut. Fördelarna med fiberlasertekniken visade sig vara mycket stora jämfört med den tidigare lasern så valet blev lätt. Fördelarna är bl.a. att skärsnitten blir bättre och hastigheten ökar. Fiberlasertekniken ger i vissa fall tre gånger högre skärhastighet än om man kör med CO2- laser. Fiberlasern kör t.ex. i 1 mm rostfritt, 38 meter per minut. En annan stor fördel är att effektförbrukningen för den nya lasern är endast 20 kW istället för tidigare 70 kW. Detta ger betydligt lägre energikostnad men också kapacitetsutrymme i byggnadens elanläggning för kommande utökningar av maskinparken, säger Lasse Möller, Vd på Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079