23948sdkhjf

Green Cargo startar godstrafik till Danmark

Stor efterfrågan på godsstransporter mellan Sverige och Danmark breddar marknaden för företaget
Det finns en efterfrågan på godstågstransporter Sverige – Danmark och som ett svar på det öppnar och utvecklar nu Green Cargo den möjligheten. Det är snabba transporttider med exempelvis dygnstrafik från Bergslagen och nedre Norrland till Kolding i Danmark.

I dag kör Gren Cargo till Kolding tre dagar i veckan och från 1:a maj utökas trafiken till fem dagar i veckan. Den transport som avgår från Borlänge kl 20 på kvällen är i Kolding kl 16 dagen därpå. Vagnar från Gävle-området med avgångstid kl 15 är i Kolding kl 16 dagen därpå.

Utvecklat nätverk
Det är Green Cargos rikstäckande nätverk i Sverige som i Malmö kopplas sammans med Green Cargos ordinarie transittåg mot Tyskland. Transittågen tar med vagnarna som därefter kopplas av i Kolding.

– Tågen från Malmö dras av vårt samägda bolag DB Schenker Rail Scandinavia och möjlighet till växling ut till kunder i Kolding-området ingår i erbjudandet, säger Green Cargos försäljningschef Richard Kirchner i ett pressmeddelande.

Green Cargo har noterat ett intresse för traditionella godstågstransporter från Sverige till Danmark, från flera olika branscher inom industrin.

– Vi är glada att kunna erbjuda den här lösningen och om efterfrågan blir tillräckligt stor kan vi sätta in direkttåg på sträckan Malmö – Kolding, säger Richard Kirchner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079