23948sdkhjf

Motala Train expanderar och nyanställer

Aqillesägda Motala Train har idag tecknat hyresavtal för etablering av ny tågverkstad i direkt anslutning till rangerbangården i centrala Västerås.
Avtalet är en direkt effekt av den senaste tidens stora orderingång. Motala
Train räknar med att starta rekrytering av personal omgående, enligt ett pressmeddelande.

Motala Train avser att utföra underhåll och ombyggnad av järnvägsfordon i verkstaden som ligger i direkt anslutning till rangerbangården i Västerås. Den långa tradition och kunskap om järnvägsbranschen som finns i regionen samt närheten till kunder och fordonsflöden är en stor anledning till Motala Trains val av ny etableringsort.

- Västerås ligger bra till geografiskt i Mälardalen och där finns många yrkesgrupper med tågerfarenhet. Vi vill rekrytera kompetenta medarbetare, säger Anders Holm, styrelseordförande i Motala Train och grundare av Aqilles Invest.

Skapar nya arbetstillfällen
Motala Trains nyligen vunna order för tungt underhåll av Reginatåg åt Transitio, värd 30 mkr, kommer att utföras i Västerås. Nu inleds rekrytering av bland annat teknisk personal inom produktion, underhåll och kvalitet.

- Den senaste tidens kraftiga orderingång har direkt bidragit till vårt beslut att etablera verksamheten i Västerås, säger Michael Olsson, VD för Motala Train.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094