23948sdkhjf

CybAero tar hem mångmiljonorder

First North-listade CybAeros amerikanska partner AeroVironment fortsätter att satsa på helikopter UAV:er. Nu lägger AeroVironment en större avropsbeställning på helikoptrar.
Ordern från AeroVironment med värde på drygt 20 miljoner kronor omfattar leverans av helikoptrar under 2013. Till skillnad från tidigare beställningar av demosystem är dessa helikoptrar avsedda att användas i fält med AeroVironments kunder, enligt ett pressmeddelande.

- Vår beställning av fler CybAero-helikoptrar gör det möjligt för oss att visa fler potentiella kunder de värdefulla möjligheter vårt gemensamma UAV-system har att erbjuda, säger Roy Minson, AeroVironments senior vice president och general manager för affärsområdet "obemannade flygsystem".

Stora på den amerikanska marknaden
I november 2012 undertecknade CybAero och AeroVironment ett samarbetsavtal som omfattar USA, NATO och ett antal andra marknader. AeroVironment har levererat mer än 22 000 handopererade s k "fixed wing"-UAV:er, vilket gör dem till i antal världens största UAV-leverantör. Detta ger AeroVironment en marknadsandel på hela 85% på den amerikanska marknaden.

- Enbart den amerikanska marknaden utgör ungefär halva världsmarknaden för obemannade flygfarkoster. Det är en marknad där vi knappast kunde ha kommit in utan AeroVironment. De är den idealiska partnern på dessa marknader säger CybAeros VD Leif Erlandsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079