23948sdkhjf

Semcon i nytt samarbetsprojekt med global tysk fordonsleverantör

Projektet avser utveckling av en befintlig modell i ny arkitektur. Totalt kommer cirka 150 personer sysselsättas varav ett 40-tal personer i Tyskland och cirka 110 personer i Trollhättan.
Projektet beräknas pågå till slutet av 2015 i en första fas med möjlighet till ytterligare samarbetsprojekt. Detta projekt omfattar utveckling av en komplett karossöverbyggnad, exteriör/interiör. Semcon har varit med i projektet sedan slutet av förra året. När utvecklingsfasen startar under det andra kvartalet ökar bemanningen successivt för att under det tredje kvartalet totalt uppgå till cirka 150 personer. Detta medför att Semcon behöver engagera ytterligare ett 80-tal ingenjörer till kontoret i Trollhättan, skriver Semcon i ett pressmeddelande.

- Vi är stolta över att än en gång ha fått förtroendet av en av våra tyska fordonskunder att genomföra ett stort projekt. Detta avtal ligger helt i linje med Semcons strategi att vara en oberoende partner med kompetens och kapacitet att utveckla kompletta fordon. Det är vår kunskap inom projektleverans, erfarenhet av helbilsprojekt men framförallt vår långa relation med kunden, som varit bidragande faktorer för detta avtal, säger Stefan Ohlsson, Affärsområdeschef Automotive R&D på Semcon.

- Projektet är naturligtvis viktigt för vår kund och för Semcon men också bra för Trollhättan då denna affär medför att vi kan utveckla och behålla den specifika bilkunskap som finns i regionen, avslutar Stefan Ohlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078