23948sdkhjf

Sensor Control går ihop med Elektroautomatik

Samgående ger Nordens starkaste Visionleverantör
Sensor Control har varit i rekonstruktion sen i våras. EA har nu tagit ett beslut om att köpa upp konkursboet och bredda sin kompetens inom vision teknik.

- Sensor Control har, som en avknoppning från ABB, utvecklat visionlösningar sedan 1965 och är av de ledande när det gäller den nya 3D-teknologin, dvs hur man med hjälp av en kamera och bildbehandling kan automatisera och guida robotar på ett effektivare och mer exakt sätt, säger Peter Andersson marknad och försäljnings chef på Sensor Control i ett pressmeddelande.

- Vi ser samgåendet med EA som ett viktigt strategiskt steg för att ge våra kunder totallösningar och där EAs storlek och kunnighet inom många områden borgar för säkra leveranser och kvalitetssäkring, fortsätter han.

Utvecklande strategi
EA har levererat visionlösningar till tillverkningsindustrin framgångsrikt i flera år och är nu redo att ta steget och bredda kompetensen ytterligare.

- Vi ser detta samgående som en viktig del i vår strävan att alltid kunna leverera de bästa lösningarna inom visionteknik och då framförallt inom den nya tekniken 3D-vision. Detta kommer leda till att vi kan leverera effektivare och ännu bättre visonlösningar i framtiden, säger Patrik Bloom, ansvarig för Visionenheten.

Effekten av händelsen
Detta samgående innebär att EA nu kommer att kunna erbjuda 3D visonlösningar och blir en av de största på marknaden inom vision området i Sverige.

- Med denna kunskap inom företaget hoppas vi nu kunna erbjuda en komplett vision lösning till våra kunder i Sverige och utomlands. Detta gör Elektroautomatik ledande inom visionteknik i Sverige. Nu kommer vi kunna erbjuda ännu mer komplexa och innovativa helhetslösningar till våra kunder. Vi ser ljust på framtiden med denna investering inom 3 D vison och välkomnar Sensor Controls personal in i teamet och till EA, säger Mikael Gustavsson VD för EA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079