23948sdkhjf

Drillcon utökar borrningarna åt LKAB

Drillcon, listat på First North Premier, har via sitt svenska dotterbolag Drillcon Core AB, erhållit ytterligare ett stort kontrakt för kärnborrning av LKAB
Kontraktet som är tvåårigt, påbörjas omgående och omfattar ca 20 000 borrmeter årligen. Borrningarna är planerade att utföras ovan jord i Gällivareområdet. Två borrmaskiner kommer att vara sysselsatta sju dagar i veckan. Kontraktsvärdet beräknas till mellan 18 och 20 Mkr årligen.

– Redan i december fick vi beställning på en maskin för borrningar ovan jord i Malmberget. Att vi nu har fått kontrakt på ytterligare två maskiner till området gör att vi kan utföra projektet mer rationellt och effektivt vilket är positivt för både oss och LKAB. Inklusive borrningarna under jord i Malmberget är detta det tredje kontraktet som Drillcon erhållit av LKAB på kort tid. Vi är tacksamma att LKAB har gett oss det förtroendet och kommer att göra vårt yttersta för att leva upp till deras förväntningar, säger Mikael Berglund VD på Drillcon AB i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078