23948sdkhjf

Edeco satsar på japanskt

Edeco Tool fortsätter ett lyckat samarbete japanska aktörer och tecknar avtal med Tenryu
Ytterligare en japansk industrigigant gör under vintern entré hos verktygsspecialisten Edeco Tool. Lyckade samarbeten med japanska världstillverkare som Hitachi, Amada och NT Tools har gett mersmak och helt nyligen signerades ett avtal med storföretaget TENRYU, en av världens ledande tillverkare av kapklingor. Företaget, som siktar mot en marknadsledarroll i Europa, har valt Edeco för att stärka sin position på den svenska marknaden.

Betydande samarbete
För Edeco innebär det nya samarbetet ett lyft. Kapklingor har under många år tillhört företagets produktpalett men man får nu tillgång till ett sortiment som med råge överträffar det tidigare sett till både bredd och kvalitet.

– Vi har lystet sneglat på Tenryu i många år. Våra vägar har flyktigt mötts vid några tillfällen men det är först nu vi kunnat knyta ihop en uppgörelse som fungerar för båda parter, berättar Anders Höögh, Edecos VD i ett pressmeddelande.

Lansering under våren
Lanseringen av de nya produkterna är redan påbörjad och kontakterna med Tenryus europakontor och utvecklingscenter i tyska Aalen är täta.

– Edeco ser stora möjligheter för Ternyus produkter och går in i det nya samarbetet med höga ambitioner. Våra säljare har redan besökt Tyskland för produktutbildning och i dagarna anländer en första leverans till vårt lager i Karlstad. Därefter är det bara att jobba, säger Anders Höögh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078