23948sdkhjf

WTJ i Arbrå investerar från Bystronic Scandinavia

Stjärnskott inom branschen omsatte 30 miljoner under första året och fortsätter expandera med investering från Bystronic
WTJ i Arbrå startades hösten 2011 och omsatte 30 miljoner redan första året. Efter att ha flyttat in i en stor lokal började ledningen resonera kring ytterligare expansion och investeringar.

-Vi har en svetsrobot från Andon som låter oss automatisera arbeten på hur stora uppdrag som helst. Vi har fyra CNC-maskiner och vi valde en laserskärare från Bystronic som klarar av att skära ut stycken ur plåt på 6,5 x 2,5 meter och vi har två Bystronic Scandinavia AB kantpressar där den största är på 1250 ton. Den giganten klarar av att bocka 40 millimeters plåt i 7.5 meters längder, säger Torbjörn Jonsson i ett pressmeddelande.

Sveriges största kantpress
Den stora kantpressen är den största som finns hos en legotillverkare. Den är dessutom utrustad med en ställbar dyna från 55-260mm. –Det som tidigare var en rätt tidsödande process med montering av dynan ställer nu in sig med hydraulik på en knapptryckning. Detta kommer våra kunder tillgodo, de skall ju inte behöva betala för ställtiden säger operatören Börje Hedberg och demonstrerar hur snabbt det går. Valet av maskiner är viktigt för att möta kundernas önskemål.

-Vi fortsätter att investera i en maskinpark som skall klara av att ta emot legoarbeten i de allra största dimensionerna, säger verkstadschef Anders Järnkrok. Tvärtom hade ju inte fungerat! Men naturligtvis kan vi även tillverka smådetaljer i våra stora maskiner, säger Anders Järnkrok, verkstadschef.

Framtidsoptimism
WTJ har hunnit med att tillverka påbyggnader för lastvagnar till gruvindustrin, stora släpvagnar till Kilafors Industrier och mängder av snöplogar till norska kunden Tellefsdal.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094