23948sdkhjf

Ruukki levererar

Ruukki levererar stom- och fasadkonstruktioner samt grundelement för Mälarenergis värmekraftverk i Västerås till Metso, som svarar för leveransen av den största återvinningsbränslepannan i sitt slag i världen. Det sammanlagda värdet på Ruukkis leverans är cirka 12 miljoner euro.
Ruukki svarar för leverans och installation av stålstomme, vägg- och takkonstruktioner samt i nybyggnaden. Stålstommen tillverkas på Ruukkis fabrik i polska Oborniki och fasadpanelerna vid produktionsanläggningen i Alajärvi i Finland. Värmekraftverket får en mosaikmönstrad fasad. Mönstret bildas med hjälp av Ruukki sandwichpaneler i olika färger. Panelerna ger på ett kostnadseffektivt sätt en modern och vacker fasad på byggnaden.

- Lång erfarenhet och ett nära kundsamarbete samt en bred och tydlig leveranshelhet är oerhört viktiga förutsättningar för att ett krävande kraftverksprojekt ska lyckas, säger Sami Eronen, ansvarig direktör för Ruukkis projektverksamhet i ett pressmeddelande.

Ruukkis andel av leveranserna till Mälarenergis värmekraftverk varar från årets början till fjärde kvartalet 2013. Som bränsle till kraftverket används huvudsakligen återvinningsbränsle som tillverkas av kommunalt avfall, men det går också att använda biobränsle.

När kraftverket är färdigt täcker det fjärrvärmebehovet i Västerås och Hallstahammars kommuner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.41