23948sdkhjf

ABB tar hem order med Brasilien

Energieffektiva och tillförlitliga kraftsystem till sju nya olje- och gasfartyg för djupvattensborrning som ska byggas och operera i Brasilien
ABB har tagit hem ordrar värda 160 miljoner dollar på konstruktion, tillverkning, leverans, installationsövervakning, testning och driftsättning av de centrala elsystemen till sex borrfartyg av nästa generation som ska operera på de djupa olje- och gasfälten utanför Brasiliens kust. Beställare är Jurong Shipyard Pte Ltda.

Genombrott på den brasilianska marknaden
- ABB:s förmåga att leverera lokalt tillverkade komponenter till projektet samt expertisen i vår lokala organisation var viktiga faktorer för att ta hem den här ordern. Detta representerar ett genombrott för ABB på den brasilianska marknaden. ABB har goda meriter från genomförandet av liknande projekt vid Jorungs varv i Singapore och förtroendet som byggts upp över lång tid var avgörande för den här affären, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation.

ABB:s projekt omfattar de kompletta elsystemen, inklusive generatorer, distributionsställverk, transformatorer, varvtalsreglerade drivsystem och motorer för att driva fartygens trustorer och borrsystem. Alla ABB:s lösningar uppfyller eller överträffar IEC:s standarder (International Electrotechnical Commission) såväl som kundens standarder i fråga om säkerhet och uppfyller samtliga krav enligt IMO:s (International Maritime Organization) stränga regelverk för att garantera driftsäkra borrningsoperationer utan avbrott.

ABB:s leveranser till varvet ska ske 2013 och de första fartygsleveranserna till ägaren är planerade till andra kvartalet 2015.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095