23948sdkhjf

Internationell all time high för Abene

Förra året blev ett mycket bra exportår för Valdemarsvikföretaget
År 2012 blev ett bra exportår för ABENE Machine AB i Valdemarsvik. Exportandelen av standardmaskiner ökade med tjugo procent trots sviktande ekonomi i många europeiska länder.

- Det är de tyska och ryska marknaderna som ökar mest, och vi talar då enbart om våra egentillverkade ABENE-maskiner, Jag kan inte tolka det på annat sätt än att svenska maskiner håller väl så hög kvalité som de tyska, samt naturligtvis att vi jobbat aktivt med våra distributörer och vårt återförsäljarnät, säger försäljningschef Johnny Prydz i ett pressmeddelande.

80 procent export
Exportandelen till Ryssland och Tyskland är nu ca 80 procent av ABENE totala exportförsäljning. Den övriga exportandelen fördelar sig i stor sett jämt mellan Sverige, Schweiz och övriga Europa.

-Vinstmarginalerna har dock blivit sämre efterhand, något som drabbat alla maskin-tillverkare. Insatsvarorna såsom gjutgods och elektriska komponenter blir allt dyrare, understryker Johnny Prydz

Trenden verkar dock stå sig
- Vi tror på en fortsatt exportexpansion under 2013. Efter möten med våra representanter i respektive länder räknar vi med att sälja 40 – 60 egentillverkade maskiner till rysk och tysk marknad under året. ABENE ser också fram mot en expansion av försäljningen i Danmark där efterfrågan nu succesivt ökar.

Tilläggas kan att ett antal förfrågningar under året också kommit från de forna östländerna, något som på sikt kan kräva förstärkning av ABENEs säljorganisation och ett utökat återförsäljarnät.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079