23948sdkhjf

Mångmiljonorder till ABB

ABB tar hem order värd 260 miljoner dollar på uppgradering av HVDC-station i USA
ABB har tagit hem en order värd runt 260 miljoner dollar från det amerikanska kraftbolaget Bonneville Power Administration (BPA), en del inom U.S. Department of Energy, avseende uppgradering av den befintliga HVDC-stationen (högspänd likström) Celilo i Oregon. Stationen togs i drift för mer än 40 år sedan och är en viktig del av elförbindelsen mellan nordvästra Stillahavsområdet och södra Kalifornien. Ordern bokades i fjärde kvartalet 2012. Leverans från ABB i Ludvika och Landskrona.

Celilostationen ligger i den norra änden av kraftlänken Pacific DC Intertie, också kallad Path 65, med en effekt på 3 100 megawatt och med sin startpunkt nära Columbiafloden. Kraftledningen är 1 360 kilometer lång och ansluter till omriktarstationen Sylmar i söder.

- ABB's lösning för att uppgradera det åldrande HVDC systemet från 3 100 till 3 800 MW kommer att säkra tillförseln av el i regionen och förbättra tillförlitligheten i kraftnätet. Ordern är ännu ett bevis på vårt goda samarbete med de amerikanska kraftbolagen som fortsätter uppgradera elnäten i USA, säger Per Eckemark, chef för ABB:s division Power Systems i Sverige i ett pressmeddelande.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109