23948sdkhjf

Harald Pihl köper upp danska Q-Metal

Europas största och snabbaste metalleverantör blir ännu större: Harald Pihl AB köper nytt i Danmark
Harald Pihl AB (HPAB), det svenska familjeföretaget som nu drivs av den fjärde generationen Pihl, backar inte i lågkonjunkturen. I stället expanderar HPAB, nu genom förvärvet av Q-metal i danska Hörsholm, två mil norr om Köpenhamn.

Q-Metal är liksom HPAB ett familjeföretag med många år i branschen, och var från början en konkurrent. Genom köpet blir HPAB än större och är nu representerat i tolv länder i Europa och dessutom i Sydkorea och Kina.

– Det känns jättespännande av många anledningar. Vi är två familjeföretag som arbetar långsiktigt och med hög kvalitet. Genom att slå ihop våra båda kundbaser och få tillgång till kunskapen som Q-Metal har om den danska marknaden blir summan perfekt. Dessutom har Q-Metal inte haft något lager tidigare, men det kan vi bidra med. Att ha ett lager öppnar naturligtvis dörrar till många nya möjligheter på den danska marknaden och många fler affärstillfällen, säger Jonas Pihl, VD för Harald Pihl AB i ett pressmeddelande.

Från rymdfärjor till tandhalsar
Det var VD Jonas Pihls farfars far, Harald Pihl, som grundade företaget samma år som Titanic sjönk, 1912. I fjol firade man alltså 100 år av affärer inom speciallegeringar och titan. HPAB:s produkter klarar mycket krävande förhållanden och finns i allt från flygplansmotorer till rymdfärjor, tandimplantat och kärnkraftsreaktorer.

– Till och med entusiaster som gör avancerade modellflygplan i Tyskland har hittat oss för att få speciallegeringar till sina små motorer. Vi kommer i kontakt med massor av spännande branscher. Eftersom vi har snabbaste leveranserna i metallbranschen behöver ingen gå och vänta onödigt länge på sin beställning, vare sig den är liten eller stor. Det är väldigt viktigt för kunden och därmed viktigt för oss, avslutar Jonas Pihl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078