23948sdkhjf

Northland Resources avbryter emission

Bolaget avbryter den tidigare aviserade aktie- och obligationsemissionen
Northland meddelar att den tidigare meddelade kapitalanskaffningen bestående av en aktieemission motsvarande 250 miljoner US-dollar samt ett utökat obligationslån om 125 miljoner US-dollar har avbrutits. Bolaget kommer att fortsätta pågående konstruktiva diskussioner med en grupp investerare, bestående av obligationsägare, kreditgivare och andra intressenter, med målet att kunna presentera en uthållig långsiktig finansiell lösning, meddelar koncernen i ett pressmeddelande.

Avbryter tidigare erbjudande
Som meddelats i pressmeddelande daterat den 25 januari 2013, avsåg Northland att genomföra en kapitalanskaffning om 250 miljoner US-dollar i en aktieemission och 125 miljoner US-dollar utökning av befintligt obligationslån. Kapitalet ska användas till investerings- och driftskostnader för Kaunisvaara­projektet, den tillhörande logistikkedjan samt den löpande affärsverksamheten (inklusive Hannukainenprojektet och transaktions­kostnader).

Bolaget och dess rådgivare, Arctic Securities ASA och Pareto Securities, har bedömt att det inte finns förutsättningar för Bolaget att kunna slutföra Erbjudandet vid utgången av teckningsperioden. Bolaget och dess rådgivare diskuterar fortsatt med en grupp av potentiella investerare för att finna en lösning på Bolagets kapitalbehov och en långsiktig finansieringslösning. Mot denna bakgrund har Bolaget funnit att det bästa för Bolaget, dess aktieägare, obligationsägare, kreditgivare och andra intressenter är att avsluta Erbjudandet. Bolaget kommer att uppdatera marknaden löpande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079